Joves i futur, un videoclip-documental participatiu realitzat per un grup de joves saltencs

Durant el darrer curs escolar, un grup de joves saltencs participants del LINK -mòdul formatiu que s’emmarca en el programa Porta d’Accés, gestionat per la Fundació SER.GI, i que té com a finalitat millorar l’índex d’èxit escolar dels joves durant l’etapa postobligatòria- ha estat treballant en el documental-videoclip participatiu JOVES I FUTUR.

Aquesta acció s’emmarca en el projecte europeu Lablearning, del qual l’Ajuntament de Salt n’és soci, i ha estat realitzat amb el suport de l’Escola Universitària ERAM. El Lablearning té com a amb objectiu oferir models concrets d’utilització de les noves tecnologies (TIC) amb els joves per evitar la deserció, l’abandonament escolar prematur i els pobres resultats d’aprenentatge. A Salt es concreta amb la creació de tres laboratoris audiovisuals en contextos d’educació formal (Aula Oberta de l’INS Vallvera) i no formal (LINK i Espai jove La Fàbrica).

Després d’un llarg procés de reflexió i debat col·lectiu, els joves del LINK van decidir centrar la seva creació audiovisual entorn la
delinqüència juvenil. És possible evitar-la des de l’amor, l’educació i la música? Hi té alguna influència el context de crisi econòmica? Tot el procés (concreció del tema i el format audiovisual, documentació, projecte audiovisual, guió de les entrevistes, rodatge, lletra de les cançons, edició, etc.) ha estat realitzat pel grup de joves participants; trobant-se així en un estat de constant investigació; realitzant un aprenentatge vivencial; partint dels propis interessos, motivacions i capacitats; i expressant el seu punt de vista davant la comunitat.


Veure el vídeo a Youtube

Educació

La metodologia Freinet, ahir i avui. Acte de fi de curs del MRPdeGirona

Aquest proper dimarts 28 de maig a les 18.00 h de la tarda es celebrarà l’acte de fi de curs del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona que girarà a l’entorn de FREINET: AHIR i AVUI.

L’acte, conduit per en MON MARQUÈS, professor emèrit de Pedagogia de la Universitat de Girona, estarà dividit en dues parts: Una amb la presentació del llibre “Els vaig prometre el mar”, de Sebastián Gertrúdix, professor i membre de MRP i Sergi Bernal, geogràfic i documentalista; i l’altra, amb la participació de les escoles Nabí de Barcelona i l’escola 9d4t de Quart que en l’actualitat fan servir la metodologia Freinet.

Educació

II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) conjuntament amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UDG) organitzen la II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives el proper dia 24 de maig. Quan: 24 de maig de 2019, de 9 a 13h On: Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat […]

Fundació

25 anys de solidaritat: Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries

Posem en valor la feina feta en 25 anys! Un any més participem a l’Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries celebrada aquest dissabte 4 de maig al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Ha estat una jornada de retrobaments, que ha servit també per a fer balanç i celebrar els nostres 25 […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats