Actualitat / Notícies

Expliquem la nova llei que regula el mercat de lloguer d'habitatges

L’advocat i expert en matèria d’habitatge, Lluís Jaile, impartirà un parell de xerrades a Figueres i Lloret de Mar

La Fundació SER.GI dins les accions que porta a terme en el camp de l’habitatge proposa per la setmana vinent un parell de xerrades amb l’objectiu que la ciutadania conegui els drets que disposa en aquesta matèria. La recent aprovada Llei de Mesures de Flexibilització i Foment del Mercat del Lloguer d’Immobles modifica substancialment la LAU (Llei d’Arrendaments Urbans) i provoca que s’escurci el temps mínim del contracte, afegeix nous motius per interrompre’l, agilitza els desnonaments per impagament, fomenta el lloguer per als grans propietaris, no s’equipara amb les polítiques de lloguer d’altres països del nostre entorn…

Per poder explicar les conseqüències que té la nova llei sobre els afectats, la Fundació SER.GI organitza dues xerrades amb l’advocat Lluís Jaile, professor de Dret Públic de la UdG i expert en matèria d’habitatge.

La primera serà a Figueres el proper dimarts 9 de juliol a les 18 hores a la Biblioteca Fages de Climent situada a la Plaça del Sol. La segona es portarà a terme a Lloret de Mar el proper dijous 11 de juliol a les 18:30 a la Biblioteca Municipal situada a la Plaça Mossèn Pere Torrent.

El projecte Habitem Tots!
Aquestes xerrades les organitza la Fundació SER.GI dins el projecte “Habitem Tots! Accions per al manteniment de l’Habitatge” que rep el finançament de la Fundació La Marató de TV3 i la col·laboració dels ajuntament de Figueres i Lloret de Mar.

El projecte té com a finalitat garantir el dret a l’habitatge a aquelles persones i famílies que es troben en risc de perdre’l, oferint-los un acompanyament que faciliti processos d’apoderament i autonomia que, com a conseqüència, evitin les situacions d’exclusió social generades pels desnonaments i/o les execucions hipotecàries.

Es tracta de facilitar la informació, l’orientació i l’assessorament adequats per tal que les persones i famílies ateses puguin resoldre favorablement les seves dificultats en relació a l’habitatge. Es pretén afavorir la comunicació i la negociació amb els propietaris (en casos de lloguers) i amb les entitats financeres (en les hipoteques) per tal de trobar solucions que no suposin la pèrdua de l’habitatge i possibilitar un habitatge alternatiu assequible per a aquelles persones que no puguin conservar el seu habitatge actual (lloguer en règim de masoveria urbana, habitatge d’inclusió, habitatge de Borsa de Mediació…)

Projecte finançat per:

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…