Curs sobre sexualitat i agressivitat en el treball amb joves organitzat juntament amb Fundació Lethe

Sexualitat i agressivitat són components de la naturalesa humana, estan presents en totes les persones i en tots els vincles interpersonals. Tenen una dimensió biològica així com una de psicològica i una altra de social. Els vincles que els infants estableixin i les vivències que experimentin en el si de la família -o de qui faci la funció- aniran conformant, constituint, i modelant la sexualitat i l’agressivitat a nivell psicològic, i posaran els fonaments de la seva socialització.

Treballar a nivell socioeducatiu i assistèncial amb joves implica haver d’afrontar i manegar situacions, fenòmens i circumstàncies marcades per la sexualitat i l’agressivitat. Aquests components estaran relacionats i afectaran les problemàtiques que presentin els joves, en la conflictivitat que tinguin, en les crisis que travessin.

La funció del professional es desenvolupa en un context vincular, en la relació amb el jove, i bona part de la feina es centra en les vinculacions del jove amb la família, els companys, el món laboral, la societat. Establir el vincle i donar-li unes determinades característiques d’acord amb els objectius proposats és una part important de la feina a fer. Això posarà per moments a prova la propia sexualitat i l’agressivitat del professional, despertant afectes i efectes, dubtes i interrogants que incidiran sobre la seva funció i les intervencions a fer.

Per a més informació: http://www.fundaciosergi.org/programes/formacio/formacio-permanent-curs-2010-2011/sexualitat_agressivitat/

Educació

La metodologia Freinet, ahir i avui. Acte de fi de curs del MRPdeGirona

Aquest proper dimarts 28 de maig a les 18.00 h de la tarda es celebrarà l’acte de fi de curs del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona que girarà a l’entorn de FREINET: AHIR i AVUI.

L’acte, conduit per en MON MARQUÈS, professor emèrit de Pedagogia de la Universitat de Girona, estarà dividit en dues parts: Una amb la presentació del llibre “Els vaig prometre el mar”, de Sebastián Gertrúdix, professor i membre de MRP i Sergi Bernal, geogràfic i documentalista; i l’altra, amb la participació de les escoles Nabí de Barcelona i l’escola 9d4t de Quart que en l’actualitat fan servir la metodologia Freinet.

Educació

II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) conjuntament amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UDG) organitzen la II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives el proper dia 24 de maig. Quan: 24 de maig de 2019, de 9 a 13h On: Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat […]

Fundació

25 anys de solidaritat: Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries

Posem en valor la feina feta en 25 anys! Un any més participem a l’Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries celebrada aquest dissabte 4 de maig al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Ha estat una jornada de retrobaments, que ha servit també per a fer balanç i celebrar els nostres 25 […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats