Aquest dijous 20 d'octubre: Presentació del llibre "Com millorar l’èxit educatiu de l’alumnat d’origen immigrat?"

17 d'octubre de 2011

Malgrat els esforços dels darrers anys en l’acollida de l’alumnat nouvingut i l’atenció a la diversitat cultural, els resultats educatius de l’alumnat d’origen immigrat continuen essent majoritàriament baixos. És evident que aquesta realitat respon a molts factors, però quins d’aquests factors es poden combatre des dels centres educatius? La predisposició a aprendre té molt a veure amb aspectes emocionals i relacionals… els tenim prou en compte en els nostres centres? Sabem detectar les pràctiques educatives generadores d’exclusió dins els centres? Quin rol hi tenim els docents? Com és la relació que tenim amb l’alumnat d’origen immigrat?
Per debatre sobre aquestes preguntes, la Fundació Jaume Bofill i la Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social us conviden a l’acte en què intervindran:

Pep Gratacós, professor i tutor d’aula d’acollida a l’Institut Pere Alsius de Banyoles

Pilar Ugidos, mestra i directora de l’Escola Miquel Bleach de Barcelona

Tots dos són els autors del llibre Diversitat cultural i exclusió escolar. Dinàmiques educatives, relacions interpersonals i actituds del professorat .

També participaran:

Carles Serra, coordinador dels estudis de pedagogia de la Universitat de Girona

Caye Gómez, coordinador de Programes de Càritas Diocesana de Girona

Dijous 20 d’octubre, a les 18.30h

Edifici Mercadal de la Fundació Universitat de Girona: Innovació i formació.

Pl. Jordi de Sant Jordi, 1. 17001 GIRONA

Cal confirmar l’assistència clicant aquí


Durant l’acte es podrà adquirir el llibre:

Diversitat cultural i exclusió escolar. Dinàmiques educatives, relacions interpersonals i actituds del professorat, el darrer de la col·lecció Conciutadania Intercultural. Aquest llibre ens ajuda a comprendre com es genera l’exclusió i el fracàs escolar dels fills i filles de famílies d’origen immigrat. Ho fa a partir dels resultats d’investigacions etnogràfiques, de l’anàlisi de pràctiques escolars, i de la constatació de la gran influència que tenen les idees, conductes i accions del professorat en les condicions escolars que contribueixen a l’èxit educatiu de tot l’alumnat.

La col·lecció Conciutadania Intercultural ofereix recursos i materials, reflexius i d’aplicació a l’aula per la gestió de la diversitat sociocultural. Per a més informació: www.fbofill.cat/conciutadaniaintercultural

Organitzen:

Fundació Jaume Bofill | www.fbofill.cat
Provença, 324 | 08037 Barcelona | Tel. 934 588 700

Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social | www.fundaciosergi.org
Pl. Lluís Companys, 12 | 17003 Girona | Tel. 972 213 050


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies