El proppassat dijous 1 de desembre, va celebrar-se una jornada sobre ‘Joves, Educació i Ocupació’ en què es presentaren els resultats del Programa Dispositius d’Accés per a Joves, que ha comptat amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE), en el marc del programa d’ajuts a Projectes Innovadors (Ordre TRE/293/2010), i de CatalunyaCaixa Obra Social. El programa, realitzat per 11 entitats constituïdes en la Plataforma d’Entitats per a la Inclusió dels Joves – PEI’Jove, ha atès un total de 1.300 joves que, majoritàriament, han optat per reprendre els estudis.
El Programa Dispositius d’accés per a Joves ha dut a terme durant el 2011 accions d’orientació i inserció laboral (565 joves atesos), formació prelaboral (516), suport a la formació (167) i acompanyament en la transició de l’escola al món del treball (52). L’alt índex de represa d’estudis té molt a veure amb l’extrema dificultat d’accedir al mercat laboral en el context actual, però també posa de manifest la capacitat del programa per a impulsar, mantenir i perllongar trajectòries educatives dins el sistema reglat, sobretot en el cas de joves que havien abandonat els estudis i que presentaven una forta ruptura amb el món escolar.
En el marc de la jornada ‘Joves, Educació i Ocupació’ s’exposaren amb detall els resultats obtinguts fins al moment –tenint en compte que el termini per a l’avaluació d’alguns dels indicadors finalitza el 2012—i es dugué a terme una taula rodona sobre els productes vinculats al programa: l’auditoria del seu impacte social (a càrrec de la Universitat Oberta de Catalunya), el Projecte d’Anàlisi i Mapa d’Ocupació (PAMO), la prova pilot Qualifica’t i l’Informe de Bones Pràctiques per potenciar la transferència de coneixements entre entitats.
PEI’Jove agrupa onze entitats que treballen per millorar la inserció laboral dels joves. El seu primer projecte, PROGRAMA DISPOSITIUS D’ACCÉS PER A JOVES, està cofinançat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el SOC, el Fons Social Europeu i CatalunyaCaixa Obra Social. Compta amb la implicació de més de 80 organitzacions que treballen en xarxa per desenvolupar cinc línees d’innovació a deu municipis de Catalunya, amb l’objectiu d’atendre 1.100 joves de 16 a 21 anys en risc o situació d’exclusió social i laboral mitjançant mecanismes de segona oportunitat educativa que fomentin el retorn dels joves sense qualificació al sistema educatiu reglat, i de dispositius d’orientació, formació prelaboral i inserció laboral que millorin la qualitat de la seva ocupació.
Aquest programa és el que a Salt, de la mà de la Fundació SER.GI, ha permès realitzar vàries accions encaminades a encalçar itineraris formatius sobretot per aquells joves que en acabar l’ESO es troben sense la possibilitat de cursar estudis reglats postobligatoris o que, ateses les dificultats de diversa índole, no continuen després d’un breu temps d’iniciar-los; en altres paraules, es tracta de mecanismes de segona oportunitat i mòduls professionalitzadors. Concretament, es tracta de les següents accions: Link 1, Link 2, itineraris d’accés i mòduls professionalitzadors
Els dies 10 i 11 de març, no et perdis la Jornada Anual d’Educació 360. Reflexionarem, compartirem i aprendrem de les experiències de comunitats que s’han reinventat i han treballat col·laborativament amb els seus entorns per convertir les dificultats en oportunitats per sostenir una educació ampliada per a tothom.
Un 72% de les famílies ateses des de la Fundació SER.GI per qüestions d’habitatge no poden fer front al pagament del lloguer. Si bé el 2019, eren un 48,5%, aquest 2020 s’ha incrementat en un 25%. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També […]
El passat 11 de gener vam iniciar les sessions de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a viure a la ciutat de Girona. En aquesta edició hi participen persones d’entre 19 i 45 anys, principalment joves fins a 25 anys provinents de diverses nacionalitats com Marroc, Nicaragua, Costa de Marfil i sobretot […]