Actualitat / Notícies

La Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren amb la Fundació SER.GI en la seva tasca d’acompanyament socioeducatiu a joves en situació de vulnerabilitat

L’aportació de 4.000€ de la Fundació “la Caixa”, canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank, es destinarà a projectes que la Fundació SER.GI desenvolupa per a joves.

Aquesta ajuda es destinarà concretament a pagar matrícules, materials i tranport per a joves d’entre 16 a 29 anys en situació de vulnerabilitat que volen continuar la seva formació acadèmica i/o professionalitzadora. Des de l’Àrea d’educació de la Fundació SER.GI es porten a terme diferents projectes que tenen com a objectiu l’acompanyament socioeducatiu a persones joves que es troben en risc d’exclusió social degut a la seva situació personal, familiar, social i/o econòmica.

Es pretén facilitar l’accés als i a les joves als estudis post-obligatoris: cicles de formació professional, batxillerat i graus universitaris, i a altres formacions professionalitzadores que millorin la seva ocupabilitat. Els projectes que actualment la Fundació desenvolupa en aquesta línia són Beques escolars i Porta d’Accés a Salt, Joves Celrà a Celrà, Tarda jove a Lloret de Mar i Joves Migrats Sols a Girona.

Atesa la precarietat econòmica de la gran majoria de les persones joves participants i de les seves famílies, se’ls fa sovint molt complicat continuar els estudis o accedir a les formacions que voldrien. A vegades pel cost de la matrícula i/o mensualitats, els materials (llibres de text, ordinadors, eines específiques com maletí d’eines o roba) i també per no poder-se costejar el transport.

El suport econòmic per poder pagar matrícules, transport o altres activitats relacionades amb la formació, l’esport o la cultura, garanteix l’accés dels joves participants en els diferents projectes, a unes activitats pròpies i necessàries de les persones de la seva edat.

Altrament la Fundació SER.GI també vol destacar que dins el col·lectiu de persones joves amb el que treballen participen més dones que no pas homes, aquest fet indica que el gènere és un factor més que determina situacions de vulnerabilitat. En els darrers anys s’ha incrementat l’arribada de dones estrangeres, majoritàriament soles i amb formació secundària o universitària que volen homologar titulacions, però la situació de pobresa en què es troben no els ho permet o els ho dificulta ja que prioritzen pal·liar abans les necessitats bàsiques.

Per tal de seguir impulsant aquest projecte i la resta de programes socials que l’entitat gironina porta a terme, es convida a particulars, actors socials, empresarials i institucionals a teixir aliances i a col·laborar econòmicament amb la Fundació SER.GI, amb la confiança de sumar més esforços per lluitar contra l’exclusió social de les persones o col·lectius desfavorits.

 

A la imatge, Montse Pasquina, patrona de Fundació SER.GI i Ferran Llach, director Banca institucions CaixaBank

 

Notícies relacionades

Jornada Educo 2023
Educació

Jornada tècnica pels drets de la infància a Madrid

La setmana passada vam participar en la II Jornada “La Infancia En El Centro” que organitza anualment l’ONG Educo. Són dos dies on moltes entitats de tot l’estat espanyol que treballem amb infants i joves,…

MRP Girona logo
Educació

10 anys del MRP de Girona

El passat 1 de març el Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Girona, va celebrar els 10 anys de la seva refundació, amb un acte titulat “La pedagogia del Projecte” a la Facultat d’Educació i…

Educació

Col·laboració amb el grau de Pedagogia de la UdG

Iniciem una col·laboració amb estudiants del grau de Pedagogia de la UdG en relació amb els seus Treballs de Final de Grau (TFG).  Des del curs passat els estudiants de pedagogia de la UdG poden…