Actualitat / Notícies

Diversitat i convivència a les aules

Durant aquest curs 2020-21 implementarem una nova edició del tallers “Diversitat i convivència” a tres centres educatius de secundària de Girona i Vilablareix: INS Montilivi, INS Santa Eugènia i INS Vilablareix.

El projecte Diversitat i Convivència pretén conèixer el grau i qualitat de relació i cohesió entre l’alumnat d’un grup-classe, per tal d’oferir-li eines que els siguin útils i significatives per treballar la convivència a partir del debat, la crítica constructiva i la participació. Al mateix temps proporciona assessorament i formació a professorat en estratègies i recursos per a l’acció tutorial a l’hora d’abordar aquest contingut.

Des de la Fundació SER.GI entenem l’èxit escolar com la vivència social positiva i constructiva del procés, dels resultats de l’aprenentatge i del creixement en totes les dimensions de la persona que es treballen des del marc escolar.

El grup d’iguals, a l’escola, és a la vegada el marc d’aprenentatge i també contingut d’aquest. Aprendre a conviure i relacionar-se amb iguals és un objectiu del sistema educatiu. A la vegada el clima d’aula, el grau de cohesió grupal, serà el marc que pot facilitar o dificultar els aprenentatges i les vivències de noies i nois. El projecte Diver-sitat i Convivència vol incidir en la millora de les relacions i clima dels grups aula per tal que això millori l’èxit escolar individual i grupal de l’alumnat.

….

Si creus al teu centre educatiu pot resultar interessant aquest taller, trobaràs més informació aquí:
Tallers-Diversitat-i-Convivència_2020-21 [PDF]

Aquet taller té el suport de l’Ajuntament de Girona en els instituts gironins.

Notícies relacionades

microBeques16+ a Girona Televisió
Educació

Parlem de les MicroBeques16+ a TVGirona

Esther Salvachúa, cap del projecte Porta d’Accés a Salt, explica la campanya MicroBeques16+ al magazín TDTot de TVGirona. Moltes persones joves abandonen els estudis per falta de recursos de les seves famílies i s’allunyen així…

Tarda Jove de Lloret - teatre Companyia Els Peripatètics
Educació

Teatre final de curs del grup de Tarda Jove de Lloret

Moltes emocions viscudes a l’estrena de la Companyia Els Peripatètics amb el treball realitzat per les joves del projecte Tarda Jove de Lloret de Mar. La companyia, amb la col·laboració de Meraki Films Productions, ha fet…