divendres 20
octubre 2017
19h
Espai Marfà de Santa Eugènia de Ter. Girona

“Fronteres de la quotidianitat” analitza les fronteres més enllà de les fronteres

Aquest divendres dia 20 d’octubre a les 19.00 h a l’Espai Marfà, es donarà a conèixer el projecte “Fronteres de la quotidianitat” que du a terme la productora Metromuster al barri del Raval de Barcelona a través del documental “Idrissa”. La taula rodona també comptarà amb Flora Ridaura, de Càritas Girona, que parlarà sobre la frontera sud i Anna Serra, de Creu Roja Girona, que parlarà de les altres fronteres que hi ha després de passar la frontera física. La taula serà modera per en Pere Cortada, coordinador territorial de Girona de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Com va passar la setmana passada en aquesta taula també es comptarà amb el suport audiovisual que ajudarà a il·lustrar les explicacions amb imatges.

Metromuster és una productora independent que porta experimentant amb l’art, la comunicació i la política des del 2010. Els seus objectius són aconseguir recursos per a projectes de naturalesa no comercial; contribuir al canvi social a través de l’apoderament de tot tipus de comunitats i col·lectius en lluita, formes alternatives d’entendre els espais de convivència i la recuperació de la memòria històrica; recuperar l’estatus cinematogràfic que mereix el gènere documental i la no-ficció en general; i contribuir activament al moviment de la Cultura Lliure inspirat per Laurence Lessig i Richard Stallman.

Anna Serra és llicenciada en dret i doctorada en dret i globalització per la Universitat de Girona. Des del 2003 treballa com advocada al Departament d’Immigració de la Creu Roja Girona i es responsable dels projectes d’immigració de l’entitat. Ha estat docent al Màster d’advocacia de la Universitat de Girona sobre protecció internacional i en el curs d’especialització en dret d’estrangeria a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona.

Flora Ridaura és educadora social, per formació i vocació. Ha viscut a Chile del 1998 al 2007, treballant a la Vicaría de la Zona Sur de Santiago, com a coordinadora de l’equip de Solidaritat, i impulsant diferents projectes d’economia solidària. Des del 2008 treballa a Càritas Diocesana de Girona, actualment al Programa Accions Comunitàries i a l’Àrea de Sensibilització i Drets. Està vinculada a l’Associació Elín, de Ceuta, on ha fet de voluntària dos estius, donant suport als migrants que resideixen al CETI, i també un cop han passat a la península.

Educació

La metodologia Freinet, ahir i avui. Acte de fi de curs del MRPdeGirona

Aquest proper dimarts 28 de maig a les 18.00 h de la tarda es celebrarà l’acte de fi de curs del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona que girarà a l’entorn de FREINET: AHIR i AVUI.

L’acte, conduit per en MON MARQUÈS, professor emèrit de Pedagogia de la Universitat de Girona, estarà dividit en dues parts: Una amb la presentació del llibre “Els vaig prometre el mar”, de Sebastián Gertrúdix, professor i membre de MRP i Sergi Bernal, geogràfic i documentalista; i l’altra, amb la participació de les escoles Nabí de Barcelona i l’escola 9d4t de Quart que en l’actualitat fan servir la metodologia Freinet.

Educació

II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) conjuntament amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UDG) organitzen la II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives el proper dia 24 de maig. Quan: 24 de maig de 2019, de 9 a 13h On: Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat […]

Fundació

25 anys de solidaritat: Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries

Posem en valor la feina feta en 25 anys! Un any més participem a l’Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries celebrada aquest dissabte 4 de maig al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Ha estat una jornada de retrobaments, que ha servit també per a fer balanç i celebrar els nostres 25 […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats