Actualitat / Notícies

Teixint complicitats en el Dia del migrant a Platja d’Aro

El passat 18 de desembre, Dia Internacional del migrant, des del projecte de Dinamització Comunitària a Platja d’Aro, vam participar a la creació d’un mapa sobre la diversitat d’orígens al municipi.

Amb la col·laboració de les persones participants als diferents projectes socioeducatius del municipi, com la plaça del món, la casa lila, els júniors, el grup de cuidadores i el centre de formació de persones adultes, es van anar omplint de colors els diferents territoris del mapa, simbolitzant així la diversitat de cultures i orígens.

L’activitat va anar circulant pels diferents projectes adequant-se en funció de les persones participants i va resultar molt profitosa i transversal. Amb els més petits, per exemple, tot retallant colors i formes vam parlar sobre l’orígen dels seus pares o avis i de com el infants, nascuts majoritàriament aquí, perceben el sentiment de pertinença a una o altra terra. També es va realitzar una petita teatrelització amb una maleta plena d’objectes i llegint el conte “El viajes del bisabuelo”, poètic i delicat relat sobre la recerca de l’altre, del que és desconegut o del que és diferent.

De manera una mica diferent, amb les persones adultes al centre cívic vam poder, a través d’una pantalla digital, compartir la geografia i localització dels llocs d’orígen de les persones participants. Extremadura, Andalusia, Mali, CentreAmèria, LlatinoAmèrica, Marroc… L’activitat facilitava la coneixença i debat sobre els processos migratoris i de les dificultats viscudes o com els drets massa vegades queden trepitjats.

Finalment, després de passar també per grups de joves, i dins la festa de Nadal del municipi, es va explicar a tota la ciutadania el projecte. Al centre del mapa, al municipi de Platja d’Aro s’hi va clavar un clau, des d’on es van anar estirant fils fins a cadascun dels països d’on son originaries principalment les veïnes i veïns del municipi, teixint d’aquesta manera un mapa compartit.

Notícies relacionades

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…

Calendari interreligiós de Lloret de Mar
Participació i Ciutadania

Portes obertes dels centres de culte de Lloret

Lloret de Mar ha publicat un any més el Calendari Interreligiós, que s’impulsa des del Pla de Ciutadania, amb les festivitats de les diferents comunitats i associacions religioses de la vila. Es tracta de la…

PLAC Lloret tallers 25N
Participació i Ciutadania

Tallers per a commemorar el 25N a Lloret

Des del Pla local de ciutadania (PLAC) de Lloret hem realitzat uns tallers per a commemorar el 25N, dia de l’eliminació de la violència contra les dones. Es tracta de tres tallers on hi han…