Dia del migrant a Platja d'Aro

Teixint complicitats en el Dia del migrant a Platja d’Aro

22 de desembre de 2021

El passat 18 de desembre, Dia Internacional del migrant, des del projecte de Dinamització Comunitària a Platja d’Aro, vam participar a la creació d’un mapa sobre la diversitat d’orígens al municipi.

Amb la col·laboració de les persones participants als diferents projectes socioeducatius del municipi, com la plaça del món, la casa lila, els júniors, el grup de cuidadores i el centre de formació de persones adultes, es van anar omplint de colors els diferents territoris del mapa, simbolitzant així la diversitat de cultures i orígens.

L’activitat va anar circulant pels diferents projectes adequant-se en funció de les persones participants i va resultar molt profitosa i transversal. Amb els més petits, per exemple, tot retallant colors i formes vam parlar sobre l’orígen dels seus pares o avis i de com el infants, nascuts majoritàriament aquí, perceben el sentiment de pertinença a una o altra terra. També es va realitzar una petita teatrelització amb una maleta plena d’objectes i llegint el conte “El viajes del bisabuelo”, poètic i delicat relat sobre la recerca de l’altre, del que és desconegut o del que és diferent.

De manera una mica diferent, amb les persones adultes al centre cívic vam poder, a través d’una pantalla digital, compartir la geografia i localització dels llocs d’orígen de les persones participants. Extremadura, Andalusia, Mali, CentreAmèria, LlatinoAmèrica, Marroc… L’activitat facilitava la coneixença i debat sobre els processos migratoris i de les dificultats viscudes o com els drets massa vegades queden trepitjats.

Finalment, després de passar també per grups de joves, i dins la festa de Nadal del municipi, es va explicar a tota la ciutadania el projecte. Al centre del mapa, al municipi de Platja d’Aro s’hi va clavar un clau, des d’on es van anar estirant fils fins a cadascun dels països d’on son originaries principalment les veïnes i veïns del municipi, teixint d’aquesta manera un mapa compartit.


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies