Actualitat / Notícies

Teixint complicitats en el Dia del migrant a Platja d’Aro

El passat 18 de desembre, Dia Internacional del migrant, des del projecte de Dinamització Comunitària a Platja d’Aro, vam participar a la creació d’un mapa sobre la diversitat d’orígens al municipi.

Amb la col·laboració de les persones participants als diferents projectes socioeducatius del municipi, com la plaça del món, la casa lila, els júniors, el grup de cuidadores i el centre de formació de persones adultes, es van anar omplint de colors els diferents territoris del mapa, simbolitzant així la diversitat de cultures i orígens.

L’activitat va anar circulant pels diferents projectes adequant-se en funció de les persones participants i va resultar molt profitosa i transversal. Amb els més petits, per exemple, tot retallant colors i formes vam parlar sobre l’orígen dels seus pares o avis i de com el infants, nascuts majoritàriament aquí, perceben el sentiment de pertinença a una o altra terra. També es va realitzar una petita teatrelització amb una maleta plena d’objectes i llegint el conte “El viajes del bisabuelo”, poètic i delicat relat sobre la recerca de l’altre, del que és desconegut o del que és diferent.

De manera una mica diferent, amb les persones adultes al centre cívic vam poder, a través d’una pantalla digital, compartir la geografia i localització dels llocs d’orígen de les persones participants. Extremadura, Andalusia, Mali, CentreAmèria, LlatinoAmèrica, Marroc… L’activitat facilitava la coneixença i debat sobre els processos migratoris i de les dificultats viscudes o com els drets massa vegades queden trepitjats.

Finalment, després de passar també per grups de joves, i dins la festa de Nadal del municipi, es va explicar a tota la ciutadania el projecte. Al centre del mapa, al municipi de Platja d’Aro s’hi va clavar un clau, des d’on es van anar estirant fils fins a cadascun dels països d’on son originaries principalment les veïnes i veïns del municipi, teixint d’aquesta manera un mapa compartit.

Notícies relacionades

Participació i Ciutadania

E-cures!!

Ens sumem a un nou projecte! Amb l’objectiu d’agrupar les iniciatives que estem duent a terme diverses entitats i cooperatives del territori relacionades amb el sector de les cures, com a Fundació vam respondre a…

Dia Mundial del refugiat LLoret 2023
Participació i Ciutadania

Acte per les persones refugiades a Lloret

Lloret de Mar s’ha sumat el passat dimarts 20 de juny al dia mundial de les persones refugiades. Amb una ‘performance’ a la platja en què diferents persones es posaven a la pell del que…

Participació i Ciutadania

Xerrada a l’Institut de la Jonquera

El dimarts 7 de març vam entrar les aules de 2n d’ESO de l’Institut de La Jonquera. Des del mateix institut ens van fer la demanda per si podíem explicar la nostra tasca al territori…