Formació a Platja d'Aro

Tallers i formació per apoderar dones a Platja d’Aro

29 de juliol de 2021

A Platja d’Aro seguim dinamitzant projectes socials i comunitaris que possibiliten la cohesió social i la convivència intercultural i intergeneracional. Recentment hem estat realitzant accions d’acompanyament a un grup de dones que fan treball reproductiu, que és com s’anomena actualment a tota la feina relacionada amb la cura. El grup de dones ha realitzat una formació sobre primers auxilis amb Creu Roja i també un taller de cuina comunitària amb la Fundació Mescladís, que va exposar el seu projecte d’inserció ocupacional “Cuinant oportunitats”.

Aquestes accions tenen per finalitat informar, formar i apoderar les dones que fan cures, enxarxar-les amb els serveis del territori, amb associacions, entitats i sindicats, per tal de millorar les condicions de treball i per ajudar-les a defensar els seus drets. També es vol conscienciar a les famílies i a la societat perquè es regularitzin les situacions d’esclavatge a que moltes vegades es veuen sotmeses aquestes persones.

Son un col·lectiu laboral nombrós, invisibilitzat, precaritzat, desprotegit i amb els drets vulnerats. Moltes d’elles son dones migrades sense xarxa ni recursos, fet que dificulta encara més la possibilitat de millora.

Des de Fundació SER.GI estem planificant ampliar el projecte i, a partir de la propera tardor, realitzar la mateixa iniciativa amb dones de Lloret de Mar.


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies