Actualitat / Notícies

SOS lloguers i subministres

Recentment hem iniciat una campanya de captació de fons destinada a donar suport a les famílies que han perdut la feina o reduït molt els ingressos a causa del COVID i no poden assumir les despeses bàsiques d’habitatge o subministraments.

Continua el degoteig incessant de persones i famílies en situació d’exclusió residencial que son expulsats del mercat immobiliari. No només es tracta de persones desnonades sinó també de famílies que finalitzen contracte però no poden assumir l’augment de renda que els demana la propietat (“desnonaments invisibles”). Arràn de l’actual pandèmia del COVID, i de la pèrdua de llocs de treball i d’ingressos, s’ha incrementat el nombre de famílies que no poden fer front adequadament al pagament dels seus préstecs hipotecaris o dels seus lloguers. També ha augmentat exponencialment la dificultat per pagar les despeses dels subministraments.

A la Fundació SER.GI hem iniciat una campanya de captació de fons que anomanem “SOS Lloguers i subministres” per fer front a l’emergència. Al nostre espai web oferim la possibilitat de col·laborar a partir de 5 euros i ajudar a pagar lloguers i subministres a famílies que ho necessiten. Aquesta situació no és singular a casa nostra, sinó que, tal i com indica el darrer informe Eurostat, 1 de cada 4 europeus té serioses dificultats per pagar els costos de l’habitatge i hi destinen més del 40% dels seus ingressos.

La campanya es complementa amb la necessitat d’oferir habitages de lloguer social, una crida que aquesta tardor hem iniciat sota el nom ”Obre la porta al lloguer social” i que segueix activa a la recerca d’habitatges en territori gironí. Les polítiques que s’apliquen a Catalunya i a Espanya, no hi ajuden gaire. Aquí tenim un parc d’habitatge social de menys del 2%, per sota del que ofereix Portugal o Bulgària i molt més lluny encarad’un 13% a Finlàndia o d’un 30% als Països Baixos, tal i com s’indica en el darrer informe de COHABITAC, Coordinadora de Fundacions d’habitatge social, de la qual formem part.

Però no podem quedar-nos només amb la queixa i la necesària demanda de polítiques més favorables, sinó que fer-hi front, també es responsabilitat de tothom. Fem una crida SOS!

 

Col·labores?
 

Notícies relacionades

re-Habitem
Habitatge social

Conveni amb el Col·legi API de Girona

Seguim teixint complicitats pel projecte “Re-Habitem”, una proposta i campanya que iniciarem a la primavera i que pretén aconseguir la cessió d’habitatges o locals en desús a la ciutat de Girona per poder oferir un lloguer…

Exposició On habita la violència masclista a Salt.
Habitatge social

L’exposició “On habita la violència masclista” ara a Salt

Seguim sensibilitzant i denunciant la violència masclista amb l’exposició itinerant “On habita la violència masclista”. En aquesta ocasió, l’exposició es pot visitar del 10 de gener fins al 5 de febrer a la Coma Cros…

Educació

La campanya de Nadal de l’Espai Gironès recull 7.856 euros

La campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès que es va engegar el desembre ha aconseguit recaptar un total de 7.856 euros, que es destinaran als projectes socioeducatius de l’àrea d’educació. En concret serviran per…