Finalitza el cicle Sinergies 2020 sobre la llavor del masclisme

15 de desembre de 2020

El passat dissabte 12 de desembre, a les onze del matí al Cinema Truffaut de Girona, es va realitzar l’acte central del cicle Sinergies 2020, un cinefòrum amb la pel·lícula “La innocència” de Lucía Alemany. La cinta parla d’una adolescent que es queda embarassada en una relació d’estiu i que somia a convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, però s’adona que per aconseguir-ho, haurà d’enfrontar-se a tot allò que l’ofega. Un ofec carregat de masclisme a la parella, a la família i a la societat que l’envolta.

La pel·lícula va estar presentada pel cinèfil Guillem Terribas i en acabat es realitzà un DEBAT sobre el tema suggerit a la pel·lícula entorn als primers impactes del masclisme en l’adolescència conduït i dinamitzat per Cristina Vila, tècnica en igualtat i gènere a l’ajuntament de Girona. També van contribuir a fer més ric el debat les aportacions de Carme Vinyoles de l’entitat Valentes i acompanyades. Unes 60 persones van poder-hi assistir i participar, el màxim permès amb les mesures COVID establertes.

En paral·lel i com activitat complementària es va realitzar una acció a l’Institut Santa Eugènia de Girona. L’acció va consistir en la interpretació a dins d’una aula de 1er de batxillerat del monòleg “La corda“ de la companyia TeDebat de l’Associació Cultural Granollers. Un monòleg que resulta un revulsiu per iniciar un debat sobre l’origen de la violència de gènere en el món adolescent. L’activitat es va realitzar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, i va resultar molt profitós i participat per tot l’alumnat.

Podeu trobar més informació i veure més fotos aquí:
https://bit.ly/33iq3dn


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies