Projecte 

Habitatge per a dones supervivents

Període: Des del 2016

Col·lectiu: Dones que han patit violència masclista, i els seus infants

El projecte Habitatge per a dones supervivents és un dispositiu d’habitatges d’inclusió específic per a dones soles o famílies monomarentals que es troben amb dificultats per poder inserir-se normalment després de la seva estada en els recursos especialitzats per a dones que han patit violència masclista.

Com es treballa?

Un cop assignat un habitatge, es preveu una intervenció socioeducativa per tal de reforçar les xarxes de suport relacional d’aquestes dones, a partir de la vinculació social al territori i la generació de xarxes de suport mutu que puguin sorgir entre les mateixes dones.

Objectiu

L’objectiu del projecte és promoure accions en l’àmbit de l’habitatge social per tal que les dones i els seus fills/es puguin refer la seva vida de manera autònoma i independent, en condicions de normalitat a través del suport en la reconstrucció social i personal.

El projecte avui

El projecte es va iniciar el 2016, i avui la Fundació SERGI ha incorporat 17 pisos actius, 9 a Figueres, 3 a Girona i 5 a Salt, i la nostra intenció es ampliar el projecte perquè de fet no donem l’abast. Avui el projecte acompanya a 17 dones valentes i els seus fills i filles. (dades 2024)

 

Document PDF: Projecte-Habitatge-dones-supervivents

Tens un pis buit? Obre la porta al lloguer social

Notícies relacionades amb l'Àrea

Col·laboració Arquitectes sense fronteres amb la Fundació SERGI
Habitatge social

Conveni amb Arquitectes Sense Fronteres

Amb la voluntat d’ampliar les col·laboracions i teixir més complicitats amb el projecte d’habitatge social “Re-Habitem”, aquest mes de gener hem signat un acord de col·laboració…

Llegir més »