Actualitat / Notícies

Nova proposta formativa: la mediació de conflictes a l’aula

Hi ha massa conflictes a l’aula? Saps com treballar-ho? A la Fundació SER.GI estem preparant un paquet de 4 sessions formatives virtuals sobre la mediació de conflictes en l’àmbit escolar/acadèmic però traslladable també a qualsevol altre àmbit. Idees, estratègies i eines perquè l’educador/a pugui treballar la mediació de conflictes a l’aula. Volem posar l’èmfasi en la posició de l’educador/a especialment abans que arribi el conflicte, doncs si es fa una bona feina de base, és possible que la mediació no arribi a ser necessària.

En els tallers, proposarem unes idees bàsiques que, des de la nostra experiència creiem importants en l’acompanyament de conflictes. Després d’emmarcar-les teòricament en potenciarem la pràctica en accions concretes.

En definitiva, aquest curs té la voluntat de sembrar les llavors que, si es vol, poder fer créixer i acabin donant fruits a l’aula. Tot ho farem des de la perspectiva humanista (Orientats cap a la persona i les seves circumstàncies i recolzant la seva capacitat d’anar cap a una vida plena i saludable). 

Ben aviat publicarem i enviarem la proposta més detallada, però si ja tens interès o creus que pot ser convenient pel teu centre, envia’ns un correu a educacio.coordinacio@fundaciosergi.org i t’ho expliquem.

Aquesta formació, complementa la que ja estem oferint actualment sobre diversitat i convivència, un tallers de suport als Centres Educatius en el treball de valors relacionats amb la convivència.

Notícies relacionades

Repensem l'escola 2024: Ecofeminisme i educació
Educació

Repensem l’escola 2024: Ecofeminisme i educació

Us convidem a participar a una nova edició de la jornada educativa REPENSEM L’ESCOLA d’aquest curs 2024. És una jornada de debat i experiències per a la pràctica docent que cada any promovem des del…

Espai famílies 0-3
Educació

Millorant l’Espai Famílies de Lloret

El projecte Espai Famílies 0-3 anys és un servei que funciona des de fa ja tres cursos escolars a Lloret de Mar.Aquest curs 2023-2024 s’han canviat dos aspectes que han resultat significatius per la seva…

Què podem fer des dels municipis per lluitar contra l'abandonament escolar?
Educació

Municipis que no abandonen

El passat 1 de desembre, des de Fundació SERGI vam participar a la jornada “Municipis que no abandonen: Què podem fer des dels municipis per lluitar contra l’abandonament escolar?” en el marc de la Plataforma…