Actualitat / Notícies

La 9a Cursa i Marxa Popular de la Policia Municipal recapta 1400€ per a la Fundació SER.GI

Més de 300 persones participen a la 9a edició de la Cursa i Marxa Popular de la Policia Municipal de Girona amb un rècord històric de recaptació solidària. S’han recollit 1400€ que es destinaran íntegrament a la Fundació SER.GI per ajuda a dones víctimes de violència de gènere.

Aquest dijous 16 de gener ha tingut lloc la novena edició de la Cursa i Marxa Popular de la Policia Municipal de Girona – Memorial Javi Hernández. La prova ha comptat amb la participació de 309 persones, dividides en les que participaven a la marxa, que ha començat a les 9.30 h, i les que corrien la cursa, que ha començat a les 10 h. A l’acte hi han assistit l’alcaldessa Marta Madrenas, l’inspector cap de la Policia Municipal, Joan Jou, representants de les principals forces polítiques de l’Ajuntament de Girona i de la Fundació SER.GI.

El punt de sortida i arribada ha estat, un any més, el parc de les Ribes del Ter. Els corredors han recorregut la Devesa i la llera del riu durant 6 km -en el cas de la marxa- i 7,8 km -en el cas de la cursa-, respectivament. La cursa, que és d’inscripció gratuita, cada any té una vessant solidària i es dóna suport de manera voluntària a una fundació o associació sense ànim de lucre. En aquesta edició, s’han recollit 1.403,76 euros -rècord històric de recaptació- que es destinaran íntegrament al projecte “Dones supervivents” de la Fundació SER.GI.

El Projecte “Dones supervivents” de la Fundació SER.Gi es tracta d’un dispositiu d’habitatges d’inclusió específic per a dones soles o famílies monomarentals que es troben amb dificultats per poder inserir-se normalment després de la seva estada en els recursos especialitzats per a dones que han patit violència masclista. S’hi ofereix una intervenció socioeducativa per tal de reforçar les xarxes de suport relacional d’aquestes dones, a partir de la vinculació social al territori i la generació de xarxes de suport mutu que puguin sorgir entre les mateixes dones.

La Fundació SER.GI, a banda d’assegurar un habitatge assequible per a les unitats familiars ateses, també proporciona un acompanyament que ajuda a garantir una inserció social satisfactòria. Des de l’inici d’aquest projecte, el 2016, la Fundació SER.GI ha incorporat 7 habitatges al projecte on resideixen 8 dones més els seus fills i filles.

Notícies relacionades

Educació

La campanya de Nadal de l’Espai Gironès recull 7.856 euros

La campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès que es va engegar el desembre ha aconseguit recaptar un total de 7.856 euros, que es destinaran als projectes socioeducatius de l’àrea d’educació. En concret serviran per…

Mecenatge

Nadal solidari a l’Espai Gironès

Aquest Nadal vine a divertir-te a la gran pista americana de l’Espai Gironès i ajudaràs a facilitar els estudis a joves en risc d’exclusió A l’Espai Gironès s’ha creat un circuit d’inflables de 32 metres…

Habitatge social

Concert contra la violència masclista

L’Auditori de la Mercè de Girona ha acollit aquest dijous 24 de novembre el concert solidari contra la violència masclista El concert s’emmarca en els actes programats a la ciutat de Girona amb motiu del…