Actualitat / Notícies

“Fronteres de la quotidianitat” analitza les fronteres més enllà de les fronteres

Aquest divendres dia 20 d’octubre a les 19.00 h a l’Espai Marfà, es donarà a conèixer el projecte “Fronteres de la quotidianitat” que du a terme la productora Metromuster al barri del Raval de Barcelona a través del documental “Idrissa”. La taula rodona també comptarà amb Flora Ridaura, de Càritas Girona, que parlarà sobre la frontera sud i Anna Serra, de Creu Roja Girona, que parlarà de les altres fronteres que hi ha després de passar la frontera física. La taula serà modera per en Pere Cortada, coordinador territorial de Girona de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Com va passar la setmana passada en aquesta taula també es comptarà amb el suport audiovisual que ajudarà a il·lustrar les explicacions amb imatges.

Metromuster és una productora independent que porta experimentant amb l’art, la comunicació i la política des del 2010. Els seus objectius són aconseguir recursos per a projectes de naturalesa no comercial; contribuir al canvi social a través de l’apoderament de tot tipus de comunitats i col·lectius en lluita, formes alternatives d’entendre els espais de convivència i la recuperació de la memòria històrica; recuperar l’estatus cinematogràfic que mereix el gènere documental i la no-ficció en general; i contribuir activament al moviment de la Cultura Lliure inspirat per Laurence Lessig i Richard Stallman.

Anna Serra és llicenciada en dret i doctorada en dret i globalització per la Universitat de Girona. Des del 2003 treballa com advocada al Departament d’Immigració de la Creu Roja Girona i es responsable dels projectes d’immigració de l’entitat. Ha estat docent al Màster d’advocacia de la Universitat de Girona sobre protecció internacional i en el curs d’especialització en dret d’estrangeria a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona.

Flora Ridaura és educadora social, per formació i vocació. Ha viscut a Chile del 1998 al 2007, treballant a la Vicaría de la Zona Sur de Santiago, com a coordinadora de l’equip de Solidaritat, i impulsant diferents projectes d’economia solidària. Des del 2008 treballa a Càritas Diocesana de Girona, actualment al Programa Accions Comunitàries i a l’Àrea de Sensibilització i Drets. Està vinculada a l’Associació Elín, de Ceuta, on ha fet de voluntària dos estius, donant suport als migrants que resideixen al CETI, i també un cop han passat a la península.

Notícies relacionades

PLAC Lloret tallers 25N
Participació i Ciutadania

Tallers per a commemorar el 25N a Lloret

Des del Pla local de ciutadania (PLAC) de Lloret hem realitzat uns tallers per a commemorar el 25N, dia de l’eliminació de la violència contra les dones. Es tracta de tres tallers on hi han…

Participació i Ciutadania

E-cures!!

Ens sumem a un nou projecte! Amb l’objectiu d’agrupar les iniciatives que estem duent a terme diverses entitats i cooperatives del territori relacionades amb el sector de les cures, com a Fundació vam respondre a…

Dia Mundial del refugiat LLoret 2023
Participació i Ciutadania

Acte per les persones refugiades a Lloret

Lloret de Mar s’ha sumat el passat dimarts 20 de juny al dia mundial de les persones refugiades. Amb una ‘performance’ a la platja en què diferents persones es posaven a la pell del que…