Actualitat / Notícies

“Fronteres de la quotidianitat” analitza les fronteres més enllà de les fronteres

Aquest divendres dia 20 d’octubre a les 19.00 h a l’Espai Marfà, es donarà a conèixer el projecte “Fronteres de la quotidianitat” que du a terme la productora Metromuster al barri del Raval de Barcelona a través del documental “Idrissa”. La taula rodona també comptarà amb Flora Ridaura, de Càritas Girona, que parlarà sobre la frontera sud i Anna Serra, de Creu Roja Girona, que parlarà de les altres fronteres que hi ha després de passar la frontera física. La taula serà modera per en Pere Cortada, coordinador territorial de Girona de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Com va passar la setmana passada en aquesta taula també es comptarà amb el suport audiovisual que ajudarà a il·lustrar les explicacions amb imatges.

Metromuster és una productora independent que porta experimentant amb l’art, la comunicació i la política des del 2010. Els seus objectius són aconseguir recursos per a projectes de naturalesa no comercial; contribuir al canvi social a través de l’apoderament de tot tipus de comunitats i col·lectius en lluita, formes alternatives d’entendre els espais de convivència i la recuperació de la memòria històrica; recuperar l’estatus cinematogràfic que mereix el gènere documental i la no-ficció en general; i contribuir activament al moviment de la Cultura Lliure inspirat per Laurence Lessig i Richard Stallman.

Anna Serra és llicenciada en dret i doctorada en dret i globalització per la Universitat de Girona. Des del 2003 treballa com advocada al Departament d’Immigració de la Creu Roja Girona i es responsable dels projectes d’immigració de l’entitat. Ha estat docent al Màster d’advocacia de la Universitat de Girona sobre protecció internacional i en el curs d’especialització en dret d’estrangeria a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona.

Flora Ridaura és educadora social, per formació i vocació. Ha viscut a Chile del 1998 al 2007, treballant a la Vicaría de la Zona Sur de Santiago, com a coordinadora de l’equip de Solidaritat, i impulsant diferents projectes d’economia solidària. Des del 2008 treballa a Càritas Diocesana de Girona, actualment al Programa Accions Comunitàries i a l’Àrea de Sensibilització i Drets. Està vinculada a l’Associació Elín, de Ceuta, on ha fet de voluntària dos estius, donant suport als migrants que resideixen al CETI, i també un cop han passat a la península.

Notícies relacionades

Formació de cures a Torroella de Montgrí
Participació i Ciutadania

Formació de Cures a Torroella de Montgrí

Aquesta primavera hem iniciat una formació per a dones que fan treball de cures i de la llar a Torroella de Montgrí.  Aquesta formació dona continuïtat a tot un seguit d’accions que s’estan portant a…

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…