Actualitat / Notícies

Formació en geriatria per a grup de dones a Lloret

El Pla de Ciutadania de Lloret de Mar, amb la col·laboració del Consorci de Salut del Maresme i la Selva, aposta per la professionalització de les persones cuidadores.

Des del Pla de Ciutadania de Lloret de Mar, gestionat per la Fundació Ser.Gi i situat als Serveis Especialitzats d’Atenció Social de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret de Mar, es porten a terme diferents projectes que tenen per objectiu la millora d’igualtat d’oportunitats de totes les persones.

En aquest sentit, l’estiu del 2021 es va activar un projecte relacionat amb la cura i el treball domèstic per poder donar resposta a les necessitats de les persones que treballen en aquest sector. Es tracta d’un sector altament feminitzat i amb unes condicions de treball, sovint, molt precàries i poc regulades, ja que és un dels sectors d’ocupació amb un índex més alt d’economia submergida.

A través del projecte sobre el treball reproductiu s’atén a les dones de manera individual, es fa sensibilització cap a les famílies que tenen una persona cuidadora a casa per afavorir-ne la contractació i es dinamitza un grup de suport per a les dones cuidadores, que té per nom Sinergia.

Les principals demandes de les dones acompanyades han estat la regularització administrativa de la seva situació al territori espanyol i la professionalització de la seva activitat laboral, que es procura a través d’activitats formatives.

Així doncs, gràcies a la col·laboració del Consorci de Salut del Maresme i La Selva, una infermera comunitària i una infermera d’atenció domiciliària han realitzat una formació en geriatria per al grup de dones cuidadores. Es tracta d’una formació molt adaptada a la pràctica diària de les treballadores amb la finalitat d’augmentar els seus coneixements i millorar-ne l’ocupabilitat. La formació va constar de 4 càpsules relacionades amb els síndromes geriàtrics, la mobilització postural, la higiene, la farmacologia, l’alimentació, entre altres. La formació es va iniciar el passat 7 de juliol i va finalitzar l’11 d’agost.

Notícies relacionades

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…

Calendari interreligiós de Lloret de Mar
Participació i Ciutadania

Portes obertes dels centres de culte de Lloret

Lloret de Mar ha publicat un any més el Calendari Interreligiós, que s’impulsa des del Pla de Ciutadania, amb les festivitats de les diferents comunitats i associacions religioses de la vila. Es tracta de la…

PLAC Lloret tallers 25N
Participació i Ciutadania

Tallers per a commemorar el 25N a Lloret

Des del Pla local de ciutadania (PLAC) de Lloret hem realitzat uns tallers per a commemorar el 25N, dia de l’eliminació de la violència contra les dones. Es tracta de tres tallers on hi han…