Actualitat / Notícies

Formació en geriatria per a grup de dones a Lloret

El Pla de Ciutadania de Lloret de Mar, amb la col·laboració del Consorci de Salut del Maresme i la Selva, aposta per la professionalització de les persones cuidadores.

Des del Pla de Ciutadania de Lloret de Mar, gestionat per la Fundació Ser.Gi i situat als Serveis Especialitzats d’Atenció Social de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret de Mar, es porten a terme diferents projectes que tenen per objectiu la millora d’igualtat d’oportunitats de totes les persones.

En aquest sentit, l’estiu del 2021 es va activar un projecte relacionat amb la cura i el treball domèstic per poder donar resposta a les necessitats de les persones que treballen en aquest sector. Es tracta d’un sector altament feminitzat i amb unes condicions de treball, sovint, molt precàries i poc regulades, ja que és un dels sectors d’ocupació amb un índex més alt d’economia submergida.

A través del projecte sobre el treball reproductiu s’atén a les dones de manera individual, es fa sensibilització cap a les famílies que tenen una persona cuidadora a casa per afavorir-ne la contractació i es dinamitza un grup de suport per a les dones cuidadores, que té per nom Sinergia.

Les principals demandes de les dones acompanyades han estat la regularització administrativa de la seva situació al territori espanyol i la professionalització de la seva activitat laboral, que es procura a través d’activitats formatives.

Així doncs, gràcies a la col·laboració del Consorci de Salut del Maresme i La Selva, una infermera comunitària i una infermera d’atenció domiciliària han realitzat una formació en geriatria per al grup de dones cuidadores. Es tracta d’una formació molt adaptada a la pràctica diària de les treballadores amb la finalitat d’augmentar els seus coneixements i millorar-ne l’ocupabilitat. La formació va constar de 4 càpsules relacionades amb els síndromes geriàtrics, la mobilització postural, la higiene, la farmacologia, l’alimentació, entre altres. La formació es va iniciar el passat 7 de juliol i va finalitzar l’11 d’agost.

Notícies relacionades

Participació i Ciutadania

E-cures!!

Ens sumem a un nou projecte! Amb l’objectiu d’agrupar les iniciatives que estem duent a terme diverses entitats i cooperatives del territori relacionades amb el sector de les cures, com a Fundació vam respondre a…

Dia Mundial del refugiat LLoret 2023
Participació i Ciutadania

Acte per les persones refugiades a Lloret

Lloret de Mar s’ha sumat el passat dimarts 20 de juny al dia mundial de les persones refugiades. Amb una ‘performance’ a la platja en què diferents persones es posaven a la pell del que…

Participació i Ciutadania

Xerrada a l’Institut de la Jonquera

El dimarts 7 de març vam entrar les aules de 2n d’ESO de l’Institut de La Jonquera. Des del mateix institut ens van fer la demanda per si podíem explicar la nostra tasca al territori…