Actualitat / Notícies

Formació en geriatria per a grup de dones a Lloret

El Pla de Ciutadania de Lloret de Mar, amb la col·laboració del Consorci de Salut del Maresme i la Selva, aposta per la professionalització de les persones cuidadores.

Des del Pla de Ciutadania de Lloret de Mar, gestionat per la Fundació Ser.Gi i situat als Serveis Especialitzats d’Atenció Social de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret de Mar, es porten a terme diferents projectes que tenen per objectiu la millora d’igualtat d’oportunitats de totes les persones.

En aquest sentit, l’estiu del 2021 es va activar un projecte relacionat amb la cura i el treball domèstic per poder donar resposta a les necessitats de les persones que treballen en aquest sector. Es tracta d’un sector altament feminitzat i amb unes condicions de treball, sovint, molt precàries i poc regulades, ja que és un dels sectors d’ocupació amb un índex més alt d’economia submergida.

A través del projecte sobre el treball reproductiu s’atén a les dones de manera individual, es fa sensibilització cap a les famílies que tenen una persona cuidadora a casa per afavorir-ne la contractació i es dinamitza un grup de suport per a les dones cuidadores, que té per nom Sinergia.

Les principals demandes de les dones acompanyades han estat la regularització administrativa de la seva situació al territori espanyol i la professionalització de la seva activitat laboral, que es procura a través d’activitats formatives.

Així doncs, gràcies a la col·laboració del Consorci de Salut del Maresme i La Selva, una infermera comunitària i una infermera d’atenció domiciliària han realitzat una formació en geriatria per al grup de dones cuidadores. Es tracta d’una formació molt adaptada a la pràctica diària de les treballadores amb la finalitat d’augmentar els seus coneixements i millorar-ne l’ocupabilitat. La formació va constar de 4 càpsules relacionades amb els síndromes geriàtrics, la mobilització postural, la higiene, la farmacologia, l’alimentació, entre altres. La formació es va iniciar el passat 7 de juliol i va finalitzar l’11 d’agost.

Notícies relacionades

Participació i Ciutadania

Xerrada a l’Institut de la Jonquera

El dimarts 7 de març vam entrar les aules de 2n d’ESO de l’Institut de La Jonquera. Des del mateix institut ens van fer la demanda per si podíem explicar la nostra tasca al territori…

Participació i Ciutadania

Concurs fotografia comunitària a Lloret de Mar

Lloret de Mar engega la segona edició del concurs de fotografia comunitària. El concurs vol donar visibilitat als actius de salut presents als barris del municipi, utilitzant la fotografia com a recurs per la presa…

Participació i Ciutadania

Lloretenques i Talentoses

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a Lloret de Mar hem realitzat un vídeo reivindicant els talents femenins. Una iniciativa impulsada des del Pla de Ciutadania (PLAC), gestionat per la…