Actualitat / Notícies

En defensa de l’Escola catalana

El MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) de Girona, recollint les manifestacions de sindicats de docents, de sindicats d’estudiants, de la Junta de Directors, d’associacions de famílies, de moviments educatius,… o sigui de tota la comunitat educativa, com també de la societat en general, rebutja els indignes i indiscriminats atacs a l’escola catalana d’aquests darrers dies.
Els fets violents del dia 1 d’octubre van afectar greument a moltes escoles i centres educatius. Justament on s’educa els nostres infants i joves en els valors democràtics de la participació, el diàleg, el respecte i la no-violència. Les escoles públiques són punt de trobada de totes les famílies siguin d’on siguin, vinguin d’on vinguin. Les agressions als centres escolars és el pitjor missatge que els alumnes i la ciutadania poden rebre.

Però a partir del dia 1 hi ha hagut una escalada de missatges i declaracions del tot denigrants i falsos envers l’escola catalana. Primer van ser els antics dirigents socialistes Alfonso Guerra i José Bono que van tractar de “rufianes” els i les mestres catalanes. Després els dirigents de Ciudadanos, que van acusar els mestres catalans d’adoctrimanent polítics dels nois i noies que van a l’escola catalana, sense cap fonament. I aquest cap de setmana ha estat el súmmum amb les declaracions del ministre Alfonso Dastis, dient que a l’escola catalana no s’ensenya la llengua castellana i les del dirigent del Partit Popular Xavier Garcia Albiol, afirmant directament que a la majoria d’escoles públiques de Catalunya es fomenta l’odi a Espanya. Declaracions, que com la gran majoria de la societat coneix, són rotundament falses A les escoles catalanes no hi ha conflictes lingüístics, no s’adoctrina ni es fomenta l’odi en cap sentit, i tal com demostren moltes proves s’obtenen a nivells de coneixement del castellà superiors als de la mitjana espanyola. A tot això, hem d’afegir la torna que impliquen les denúncies, sense fonament, empreses des d’aquests entorns polítics que tenen com a objectiu intimidar la comunitat educativa, i molt especialment, els claustres.

Des del MUCE, com a famílies, mestres i estudiants, ens reafirmem en la professionalitat i confiança en els docents de les nostres escoles. Alhora que defensem profundament el model d’escola catalana que al llarg de tot el període democràtic – i fins i tot abans- ha estat el pilar i la garantia de la cohesió i la convivència de la plural societat catalana. I justament amb els atacs a l’escola catalana el que volen destruir és aquesta cohesió i convivència per tal de dividir la nostra societat.

Tot plegat ens porta a pensar que el que es pretén és construir una mentida i difamar-la generant les condicions que suposadament puguin justificar una intervenció de l’escola catalana, per tal que deixi de ser aquesta eina educativa i democràtica al servei de la societat catalana. Per això refermem el nostre compromís amb la tasca ingent de l’escola catalana i demanem que tots els membres de la comunitat educativa es mantinguin fermament en la defensa dels valors que des de sempre ha practicat l’escola del nostre país.

És en aquest sentit que denunciem els càrrecs públics que difamen i falsegen conscientment l’actuació de l’escola catalana, n’exigim responsabilitats i en demanem la seva dimissió.

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…