Actualitat / Notícies

3 habitatges per a dones supervivents a Figueres

El passat mes de febrer i març vam impulsar la campanya “Tens un pis buit? Obre la porta al lloguer social” a Figueres i poblacions properes, amb la intensió d’aconseguir 2 habitatges buits per destinar-los a lloguer social per a dones que han patit violència. Fruit de la campanya s’ha aconseguit concretar la cessió de 2 habitatges que properament s’adjudicaran a dues dones i als seus fills i filles. A més, a data d’avui, s’està negociant la cessió d’un tercer habitatge.

La campanya a Figueres s’ha tancat amb un balanç positiu i objectius assolits. Amb la suma d’aquests pisos, i a través del projecte Habitatge per a dones supervivents, aquest any 2022 acompanyem a 12 dones que han patit violència masclista i que, després del seu pas pels dispositius d’acollida i suport, poden o podran disposar d’un habitatge i d’un acompanyament per a refer i emprendre un nou projecte de vida amb els seus fills i filles. Actualment, 5 habitatges són a la ciutat de Girona, 2 a Salt i 5 a Figueres (2 ja els tenien cedits + els 3 nous habitatges aconseguits).

La campanya ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Alchimia Solidària, que el passat 2021 va concedir a SERGI un dels premis d’ajuda que atorga anualment a iniciatives socials del territori i en aquest cas va ser pel projecte “Habitatge per a dones supervivents”. Un projecte iniciat el 2016, que a banda de procurar habitatges, vol denunciar i sensibilitzar sobre la problemàtica de l’accés a l’habitatge i molt especialment de la lluita contra la violència masclista, que dia rere dia, segueix instal·lat a la nostra societat.

Volem donar les gràcies a les persones propietàries que ens han obert la porta dels seus habitatges i a tothom qui ens ha ajudat en la difusió!!

Tot i tancar la campanya específica a Figueres, la necessitat d’aconseguir habitatge per a lloguer social, ja sigui per a dones que pateixen violència de gènere, com per altres col·lectius, segueix de manera permanent.  Per aquest motiu, es continua fent una crida als propietaris particulars que disposin d’algun pis buit a poblacions de les comarques gironines, a posar-lo a lloguer social de manera temporal. El preu del lloguer serà acordat segons possibilitats i a canvi, la persona propietària obtindrà certs avantatges i descomptes, mentre les persones inquilines obtindran un acompanyament social  i un lloc per viure a canvi d’un lloguer al que poden fer front.

Més informació:
https://www.fundaciosergi.org/collabora/obre-la-porta-al-lloguer-social/

Notícies relacionades

Habitatge social

Nou Servei d’habitatge a Platja d’Aro

Iniciem un nou servei a Platja d’Aro per acompanyar famílies en risc de pèrdua d’habitatge L’Ajuntament de Platja d’Aro ens ha encarregat la posada en marxa d’un nou servei d’acompanyament per a les famílies que…