Actualitat / Notícies

3 habitatges per a dones supervivents a Figueres

El passat mes de febrer i març vam impulsar la campanya “Tens un pis buit? Obre la porta al lloguer social” a Figueres i poblacions properes, amb la intensió d’aconseguir 2 habitatges buits per destinar-los a lloguer social per a dones que han patit violència. Fruit de la campanya s’ha aconseguit concretar la cessió de 2 habitatges que properament s’adjudicaran a dues dones i als seus fills i filles. A més, a data d’avui, s’està negociant la cessió d’un tercer habitatge.

La campanya a Figueres s’ha tancat amb un balanç positiu i objectius assolits. Amb la suma d’aquests pisos, i a través del projecte Habitatge per a dones supervivents, aquest any 2022 acompanyem a 12 dones que han patit violència masclista i que, després del seu pas pels dispositius d’acollida i suport, poden o podran disposar d’un habitatge i d’un acompanyament per a refer i emprendre un nou projecte de vida amb els seus fills i filles. Actualment, 5 habitatges són a la ciutat de Girona, 2 a Salt i 5 a Figueres (2 ja els tenien cedits + els 3 nous habitatges aconseguits).

La campanya ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Alchimia Solidària, que el passat 2021 va concedir a SERGI un dels premis d’ajuda que atorga anualment a iniciatives socials del territori i en aquest cas va ser pel projecte “Habitatge per a dones supervivents”. Un projecte iniciat el 2016, que a banda de procurar habitatges, vol denunciar i sensibilitzar sobre la problemàtica de l’accés a l’habitatge i molt especialment de la lluita contra la violència masclista, que dia rere dia, segueix instal·lat a la nostra societat.

Volem donar les gràcies a les persones propietàries que ens han obert la porta dels seus habitatges i a tothom qui ens ha ajudat en la difusió!!

Tot i tancar la campanya específica a Figueres, la necessitat d’aconseguir habitatge per a lloguer social, ja sigui per a dones que pateixen violència de gènere, com per altres col·lectius, segueix de manera permanent.  Per aquest motiu, es continua fent una crida als propietaris particulars que disposin d’algun pis buit a poblacions de les comarques gironines, a posar-lo a lloguer social de manera temporal. El preu del lloguer serà acordat segons possibilitats i a canvi, la persona propietària obtindrà certs avantatges i descomptes, mentre les persones inquilines obtindran un acompanyament social  i un lloc per viure a canvi d’un lloguer al que poden fer front.

Més informació:
https://www.fundaciosergi.org/collabora/obre-la-porta-al-lloguer-social/

Notícies relacionades

re-Habitem
Habitatge social

Conveni amb el Col·legi API de Girona

Seguim teixint complicitats pel projecte “Re-Habitem”, una proposta i campanya que iniciarem a la primavera i que pretén aconseguir la cessió d’habitatges o locals en desús a la ciutat de Girona per poder oferir un lloguer…

Exposició On habita la violència masclista a Salt.
Habitatge social

L’exposició “On habita la violència masclista” ara a Salt

Seguim sensibilitzant i denunciant la violència masclista amb l’exposició itinerant “On habita la violència masclista”. En aquesta ocasió, l’exposició es pot visitar del 10 de gener fins al 5 de febrer a la Coma Cros…

Habitatge social

Concert contra la violència masclista

L’Auditori de la Mercè de Girona ha acollit aquest dijous 24 de novembre el concert solidari contra la violència masclista El concert s’emmarca en els actes programats a la ciutat de Girona amb motiu del…