Actualitat / Notícies

3 habitatges per a dones supervivents a Figueres

El passat mes de febrer i març vam impulsar la campanya “Tens un pis buit? Obre la porta al lloguer social” a Figueres i poblacions properes, amb la intensió d’aconseguir 2 habitatges buits per destinar-los a lloguer social per a dones que han patit violència. Fruit de la campanya s’ha aconseguit concretar la cessió de 2 habitatges que properament s’adjudicaran a dues dones i als seus fills i filles. A més, a data d’avui, s’està negociant la cessió d’un tercer habitatge.

La campanya a Figueres s’ha tancat amb un balanç positiu i objectius assolits. Amb la suma d’aquests pisos, i a través del projecte Habitatge per a dones supervivents, aquest any 2022 acompanyem a 12 dones que han patit violència masclista i que, després del seu pas pels dispositius d’acollida i suport, poden o podran disposar d’un habitatge i d’un acompanyament per a refer i emprendre un nou projecte de vida amb els seus fills i filles. Actualment, 5 habitatges són a la ciutat de Girona, 2 a Salt i 5 a Figueres (2 ja els tenien cedits + els 3 nous habitatges aconseguits).

La campanya ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Alchimia Solidària, que el passat 2021 va concedir a SERGI un dels premis d’ajuda que atorga anualment a iniciatives socials del territori i en aquest cas va ser pel projecte “Habitatge per a dones supervivents”. Un projecte iniciat el 2016, que a banda de procurar habitatges, vol denunciar i sensibilitzar sobre la problemàtica de l’accés a l’habitatge i molt especialment de la lluita contra la violència masclista, que dia rere dia, segueix instal·lat a la nostra societat.

Volem donar les gràcies a les persones propietàries que ens han obert la porta dels seus habitatges i a tothom qui ens ha ajudat en la difusió!!

Tot i tancar la campanya específica a Figueres, la necessitat d’aconseguir habitatge per a lloguer social, ja sigui per a dones que pateixen violència de gènere, com per altres col·lectius, segueix de manera permanent.  Per aquest motiu, es continua fent una crida als propietaris particulars que disposin d’algun pis buit a poblacions de les comarques gironines, a posar-lo a lloguer social de manera temporal. El preu del lloguer serà acordat segons possibilitats i a canvi, la persona propietària obtindrà certs avantatges i descomptes, mentre les persones inquilines obtindran un acompanyament social  i un lloc per viure a canvi d’un lloguer al que poden fer front.

Més informació:
https://www.fundaciosergi.org/collabora/obre-la-porta-al-lloguer-social/

Notícies relacionades

Habitatge social

Un miler d’expedients tramitats a Lloret

Durant aquesta passada setmana les companyes del servei d’habitatge de Lloret de Mar han enllestit la tramitació d’aproximadament un miler d’expedients de prestacions econòmiques per al pagament del lloguer per aquest 2023. Són ajudes destinades…

Habitatge social

Parlem del projecte ReHabitem a Catalunya Ràdio

Part dels habitatges que aconseguim amb el projecte ReHabitem es destinaran a acollir-hi dones supervivents a la violència masclista. N’hem parlat al programa Catalunya al Dia de Catalunya Ràdio. Si tens un habitatge que ara no…