Actualitat / Notícies

Neix la Comunalitat del Güell

A Girona es posa en marxa la Comunalitat del Güell, un projecte per reforçar els béns comuns i per crear-ne de nous. Una oportunitat per l’empoderament de les persones i entitats del sector oest de la ciutat i per impulsar l’economia local. La Fundació SER.GI formem part del grup activador juntament amb altres entitats i col·lectius dels barris de Santa Eugènia, Sant Narcís i Can Gibert del Pla.

És una proposta que s’emmarca dins la Xarxa de Comunalitats Urbanes que la Direcció General d’Economia Social i Tercer Sector, del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha impulsat oferint una convocatòria arreu de Catalunya. El terme “comunalitat” fa referència a la creació de projectes d’ajuda mútua i d’economia social i solidària a ciutats catalanes que resolguin una necessitat de l’entorn més pròxim. En total, 22 ciutats i barris s’hi han acollit i en aquests mesos estan impulsant  iniciatives en forma de comunalitat amb un important suport econòmic, sostingut d’entrada durant dos anys. Una d’elles és molt a prop, a Salt. Una comunalitat germana que comença el seu camí de la mà de l’Ateneu Popular de la Coma Cros, l’ajuntament de la vila i entitats saltenques.

A Girona, doncs, es posa en marxa la Comunalitat del Güell, un projecte per reforçar els béns comuns i per crear-ne de nous atenent a un impuls de l’economia social i local i promovent, al seu torn, la cobertura de les necessitats de les persones que l’habiten i, per tant, una millora de la qualitat de vida del conjunt de la comunalitat.

És doncs una oportunitat pel sector oest de la ciutat de Girona, per posar en valor el sentiment d’identitat d’aquest territori i per impulsar l’economia local. Un treball col·laboratiu que s’estructura a partir d’un comitè activador format per la Mancomunitat Santa Eugènia​, l’Associació de veïns i veïnes de Santa Eugènia, l’associació​ Asocolgi, la cooperativa Som Habitat i la Fundació SER.Gi.​ Paral·lelament, s’està creant una oficina tècnica que doni suport i resposta tècnica i administrativa als projectes que en resultin i una Assemblea de la Comunalitat, màxim òrgan de representació i decisió per a totes les entitats i persones que hi vulguin participar, i que farà la seva primera trobada aquest divendres 8 de juliol.

En seguirem parlant.Més informació:

Comunalitats Urbanes és un nou programa del Departament d’Empresa i Treball per dinamitzar les xarxes d’economies locals des de la perspectiva del dret a la ciutat i de l’economia social i solidària. Les comunalitats formen part del Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els Ateneus Cooperatius i els Projectes Singulars.

El programa de Comunalitats Urbanes està conformat per 22 comunalitats arreu de Catalunya que treballaran per l’enfortiment dels béns comuns i de nous projectes d’ajuda mútua a partir del moviment veïnal i associatiu, del teixit cooperatiu, del petit comerç, de projectes autoorganitzats i de les xarxes de suport mutu. El programa generarà un impacte social i singular a cada territori, especialment per aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat, a través de la millora de l’ocupació i l’ocupabilitat, avivant xarxes de suport mutu i generant projectes d’economia local en una lògica cooperativista, comunitària i sostenible.

twitter | instagram | web (pendent)

SOCIAL.CAT
Les Comunalitats Urbanes, una oportunitat per l’impuls d’una economia arrelada a les persones.
https://www.social.cat/opinio/16997/les-comunalitats-urbanes-una-oportunitat-per-limpuls-duna-economia-arrelada-a-les-persones

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…