Suport emocional i habitatge

Article d’opinió publicat a El Punt Avui el diumenge 23 de setembre de 2018

Els mitjans de comunicació, massa sovint, ens informem del degoteig de víctimes de violència de gènere. Algunes d’aquestes, encara que no sigui notícia, han tingut la sort de salvar la vida. Molt probablement per haver fugit a temps, després de passar un calvari. En un primer moment, aquestes dones i els seus fills són atesos en cases d’acolliment i, un cop assoleixen certa estaE bilitat emocional, en pisos de transició.

Però la demanda fa que s’hagi de limitar la temporalitat de la seva estada. A vegades amb temps insuficient per reforçar el grau d’autonomia per fer una sortida del pis amb prou garanties d’èxit. Fundació SER.GI ofereix, a les dones que han de deixar el pis a les noves víctimes de violència i no disposen dels recursos necessaris per fer front a les despeses del lloguer d’un habitatge i el pagament dels subministres, un habitatge digne, un suport emocional i un acompanyament social per refer la seves vides.

El proper dimecres 10 d’octubre s’ha organitzat un Sopar Literari Solidari, conjuntament amb Fidem. Els beneficis recollits aniran destinats al projecte Dones supervivents de la violència de gènere: 21.30h – Hotel URH Tree by Hilton de Girona.

 

Marc Puntunet
Àrea Habitatge Social – Fundació SER.GI

Educació

La metodologia Freinet, ahir i avui. Acte de fi de curs del MRPdeGirona

Aquest proper dimarts 28 de maig a les 18.00 h de la tarda es celebrarà l’acte de fi de curs del Moviment de Renovació Pedagògica de Girona que girarà a l’entorn de FREINET: AHIR i AVUI.

L’acte, conduit per en MON MARQUÈS, professor emèrit de Pedagogia de la Universitat de Girona, estarà dividit en dues parts: Una amb la presentació del llibre “Els vaig prometre el mar”, de Sebastián Gertrúdix, professor i membre de MRP i Sergi Bernal, geogràfic i documentalista; i l’altra, amb la participació de les escoles Nabí de Barcelona i l’escola 9d4t de Quart que en l’actualitat fan servir la metodologia Freinet.

Educació

II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives

La Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) conjuntament amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UDG) organitzen la II Jornada d’Acció Social: Joves i segones oportunitats educatives el proper dia 24 de maig. Quan: 24 de maig de 2019, de 9 a 13h On: Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat […]

Fundació

25 anys de solidaritat: Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries

Posem en valor la feina feta en 25 anys! Un any més participem a l’Assemblea anual de la Coordinadora d’ONG Solidàries celebrada aquest dissabte 4 de maig al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Ha estat una jornada de retrobaments, que ha servit també per a fer balanç i celebrar els nostres 25 […]


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Com arribar-hi?
iglésiesassociats