Actualitat / Notícies

Tanquem la campanya “SOS lloguers i subministres” amb un total de 14.618€

La Fundació SER.GI ha destinat 14.618€ a la campanya solidària. A través de donatius de particulars i recursos propis s’ha aconseguit pal·liar la situació d’emergència de 33 famílies ateses per la Fundació que es trobaven en dificultats per pagar el lloguer de l’habitatge o fer front a despeses d’aigua, llum i gas.

El desembre passat vam iniciar la campanya “SOS lloguers i subministres” que ha consistit en la recollida de fons i sensibilització sobre la problemàtica de l’habitatge, especialment arran de l’actual pandèmia. La campanya s’ha prolongat fins a febrer d’enguany i s’han recollit prop de 15 mil euros, que han servit per ajudar a 33 famílies, prioritzant aquelles persones més afectades d’entre les que la Fundació ja està acompanyant a diferents programes al territori gironí.

Dels 14.618,00€ que s’han aconseguit en total, 877,00€ s’han destinat a despeses de subministres. D’aquesta manera 3 famílies han pogut pagar l’aigua durant uns mesos i 3 famílies més han pogut escalfar la seva llar els mesos de fred. La resta, 13.741,00€ s’han destinat a pagaments de lloguer en situacions de morositat. Concretament 15 famílies han pogut pagar part del lloguer i 12 famílies més han evitat el desnonament de casa seva.

La pèrdua de llocs de treball o d’ingressos arran de l’actual pandèmia del COVID ha generat encara més dificultats per a moltes famílies per fer front a les despeses d’habitatge i als subministraments com l’aigua, la llum i el gas. Durant els tres mesos que ha durat la campanya s’ha volgut ajudar i conscienciar a la població en general sobre el fet de trobar-se en moltes ocasions davant la pèrdua d’habitatge o amb greus problemes per a subsistir.

Moltes gràcies!

Des de la Fundació SER.GI volem agrair a totes les persones que heu col·laborat en la campanya. Sense la vostra ajuda no hagués sigut possible. #AmbTUpodemferMÉS

Malgrat que la campanya s’ha acabat, no descartem una possible represa de la campanya, si la situació de l’epidèmia i de crisi econòmica i social ho requereix. Mentrestant, no ens cansarem de reclamar millores en les polítiques que ajudin a resoldre el problema de l’habitatge. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També hi afecten unes polítiques insuficients i els requisits i retards en les ajudes de les administracions.

……

Notícies relacionades

Habitatge social

Un miler d’expedients tramitats a Lloret

Durant aquesta passada setmana les companyes del servei d’habitatge de Lloret de Mar han enllestit la tramitació d’aproximadament un miler d’expedients de prestacions econòmiques per al pagament del lloguer per aquest 2023. Són ajudes destinades…