Actualitat / Notícies

Tanquem la campanya “SOS lloguers i subministres” amb un total de 14.618€

La Fundació SER.GI ha destinat 14.618€ a la campanya solidària. A través de donatius de particulars i recursos propis s’ha aconseguit pal·liar la situació d’emergència de 33 famílies ateses per la Fundació que es trobaven en dificultats per pagar el lloguer de l’habitatge o fer front a despeses d’aigua, llum i gas.

El desembre passat vam iniciar la campanya “SOS lloguers i subministres” que ha consistit en la recollida de fons i sensibilització sobre la problemàtica de l’habitatge, especialment arran de l’actual pandèmia. La campanya s’ha prolongat fins a febrer d’enguany i s’han recollit prop de 15 mil euros, que han servit per ajudar a 33 famílies, prioritzant aquelles persones més afectades d’entre les que la Fundació ja està acompanyant a diferents programes al territori gironí.

Dels 14.618,00€ que s’han aconseguit en total, 877,00€ s’han destinat a despeses de subministres. D’aquesta manera 3 famílies han pogut pagar l’aigua durant uns mesos i 3 famílies més han pogut escalfar la seva llar els mesos de fred. La resta, 13.741,00€ s’han destinat a pagaments de lloguer en situacions de morositat. Concretament 15 famílies han pogut pagar part del lloguer i 12 famílies més han evitat el desnonament de casa seva.

La pèrdua de llocs de treball o d’ingressos arran de l’actual pandèmia del COVID ha generat encara més dificultats per a moltes famílies per fer front a les despeses d’habitatge i als subministraments com l’aigua, la llum i el gas. Durant els tres mesos que ha durat la campanya s’ha volgut ajudar i conscienciar a la població en general sobre el fet de trobar-se en moltes ocasions davant la pèrdua d’habitatge o amb greus problemes per a subsistir.

Moltes gràcies!

Des de la Fundació SER.GI volem agrair a totes les persones que heu col·laborat en la campanya. Sense la vostra ajuda no hagués sigut possible. #AmbTUpodemferMÉS

Malgrat que la campanya s’ha acabat, no descartem una possible represa de la campanya, si la situació de l’epidèmia i de crisi econòmica i social ho requereix. Mentrestant, no ens cansarem de reclamar millores en les polítiques que ajudin a resoldre el problema de l’habitatge. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També hi afecten unes polítiques insuficients i els requisits i retards en les ajudes de les administracions.

……

Notícies relacionades

Arrodoniment solidari-supermercats Bonpreu Esclat Fundacio SERGI
Mecenatge

Arrodoniment solidari als supermercats BonPreu Esclat

Aquest mes de març 2024, les persones clients dels supermercats BonPreu Esclat de tot Catalunya podran arrodonir la seva compra i col·laborar contra la violència masclista amb la Fundació SERGI. Aquests donatius aniran destinats al…

Col·laboració Arquitectes sense fronteres amb la Fundació SERGI
Habitatge social

Conveni amb Arquitectes Sense Fronteres

Amb la voluntat d’ampliar les col·laboracions i teixir més complicitats amb el projecte d’habitatge social “Re-Habitem”, aquest mes de gener hem signat un acord de col·laboració amb Arquitectura Sense Fronteres (ASF). Una organització que promou un desenvolupament…