Actualitat / Notícies

Projecte ReGrupArt a Girona

Aquest mes d’abril hem iniciat el projecte ReGrupArt, un servei d’intervenció socioeducativa individual i grupal amb adolescents de 12 a 16 anys que han estat reagrupats amb els seus familiars després d’un procés migratori i que tenen dificultats d’adaptació al medi familiar, social i escolar.  

La finalitat del servei és acompanyar en processos d’integració i readaptació familiar, social i cultural dels i les joves que han fet un procés migratori a través d’un reagrupament familiar tardà. 

El projecte Reagrupart està impulsat per la Secció d’Atenció Primària de la regidoria de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona que s’adreça a adolescents i joves que han arribat a la ciutat de Girona a través d’un procés de reagrupament familiar. Des de Fundació SER.GI en portarem la gestió i el desenvolupament durant els propers 2 anys. 

Es tracta d’una acció que ja havíem portat a terme durant l’any 2018 i que va donar resultats molt positius. La participació dels joves en aquest projecte trenca amb dinàmiques d’aïllament, com estar tancats a casa totes les tardes, i dóna la oportunitat de millorar les relacions amb els seus familiars i establir vincles amb el nou entorn i amb altres persones. 

Notícies relacionades

microBeques16+ a Girona Televisió
Educació

Parlem de les MicroBeques16+ a TVGirona

Esther Salvachúa, cap del projecte Porta d’Accés a Salt, explica la campanya MicroBeques16+ al magazín TDTot de TVGirona. Moltes persones joves abandonen els estudis per falta de recursos de les seves famílies i s’allunyen així…

Tarda Jove de Lloret - teatre Companyia Els Peripatètics
Educació

Teatre final de curs del grup de Tarda Jove de Lloret

Moltes emocions viscudes a l’estrena de la Companyia Els Peripatètics amb el treball realitzat per les joves del projecte Tarda Jove de Lloret de Mar. La companyia, amb la col·laboració de Meraki Films Productions, ha fet…