Actualitat / Notícies

Premis Mestres 68

Obert el període de presentació de candidatures dels nous Premis Mestres 68 

Fins al 20 de desembre del 2023 es podran presentar candidatures a les tres modalitats dels premis educatius de les comarques gironines

Els Premis Mestres 68 inicien una nova etapa amb una nova mirada educativa. La de l’educació entesa amb sentit comunitari, com un ecosistema, en què tots els agents -i no només l’escola- hi ha de participar i treballar en xarxa. Els Premis són promoguts ara pels Moviments de Renovació Pedagògica (MRPs de les comarques gironines) i la Càtedra de Renovació Pedagògica de la UdG, amb el suport d’un ampli Consell Assessor, composat per una vintena d’especialistes i representants de diversos àmbits educatius de les comarques gironines. I des d’aquest estiu han convocat la 26èna edició dels Premis. 

En aquesta nova etapa dels Premis Mestres 68 han quedat definides tres categories per posar en valor l’educació comunitària i transformadora: 

  • Premi individual a la figura d’un o una mestra, un o una educadora o d’una persona que hagi destacat per impulsar una pràctica educativa formal, no formal o informal en territori gironí, sempre que aquesta pràctica tingui un compromís comunitari i voluntat de transformació. 
  • Premi a una entitat que hagi portat a terme una acció o un programa educatiu a l’àmbit de les comarques gironines, alineat amb els principis de l’educació transformadora i amb un clar impacte en la col·lectivitat. 
  • Premi a un projecte educatiu comunitari elaborat o executat per diverses organitzacions que treballen en xarxa sempre i quan el projecte tingui un impacte clar en el context d’un poble, barri, ciutat o territori de les comarques gironines. 

Fins al 20 de desembre es poden presentar candidatures per a la nova edició dels Premis, que tindran un caràcter bianual. A primers de 2024 es donarà a conèixer el veredicte del Jurat i a la primavera es farà el lliurament en un acte obert a la ciutadania que tindrà lloc a la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG. Les candidatures hauran de presentar-se de forma col·lectiva -a través d’una entitat, associació, centre educatiu o institució- i en cap cas de manera individual. 

Per això des del Consell dels Premis Mestres 68, fem una crida a tots els centres educatius, serveis educatius, entitats de lleure, agrupaments escoltes, entitats del tercer sector, ONGs, ajuntaments, associació de famílies, projectes comunitaris…. a presentar candidatures per la propera edició dels Premis Mestres 68.

Notícies relacionades

RegrupArt al Monart- fundacio SERGI
Educació

El Regrupart al Monar’T!

El projecte Regrupart participa a la 5a edició del Monar’T, el festival d’art urbà social i multicultural del barri de Santa Eugènia i Can Gibert de Girona. Joves i famílies del projecte vam col·laborar pintant…

microBeques16+ a Girona Televisió
Educació

Parlem de les MicroBeques16+ a TVGirona

Esther Salvachúa, cap del projecte Porta d’Accés a Salt, explica la campanya MicroBeques16+ al magazín TDTot de TVGirona. Moltes persones joves abandonen els estudis per falta de recursos de les seves famílies i s’allunyen així…

Tarda Jove de Lloret - teatre Companyia Els Peripatètics
Educació

Teatre final de curs del grup de Tarda Jove de Lloret

Moltes emocions viscudes a l’estrena de la Companyia Els Peripatètics amb el treball realitzat per les joves del projecte Tarda Jove de Lloret de Mar. La companyia, amb la col·laboració de Meraki Films Productions, ha fet…