Actualitat / Notícies

Premis Mestres 68

Obert el període de presentació de candidatures dels nous Premis Mestres 68 

Fins al 20 de desembre del 2023 es podran presentar candidatures a les tres modalitats dels premis educatius de les comarques gironines

Els Premis Mestres 68 inicien una nova etapa amb una nova mirada educativa. La de l’educació entesa amb sentit comunitari, com un ecosistema, en què tots els agents -i no només l’escola- hi ha de participar i treballar en xarxa. Els Premis són promoguts ara pels Moviments de Renovació Pedagògica (MRPs de les comarques gironines) i la Càtedra de Renovació Pedagògica de la UdG, amb el suport d’un ampli Consell Assessor, composat per una vintena d’especialistes i representants de diversos àmbits educatius de les comarques gironines. I des d’aquest estiu han convocat la 26èna edició dels Premis. 

En aquesta nova etapa dels Premis Mestres 68 han quedat definides tres categories per posar en valor l’educació comunitària i transformadora: 

  • Premi individual a la figura d’un o una mestra, un o una educadora o d’una persona que hagi destacat per impulsar una pràctica educativa formal, no formal o informal en territori gironí, sempre que aquesta pràctica tingui un compromís comunitari i voluntat de transformació. 
  • Premi a una entitat que hagi portat a terme una acció o un programa educatiu a l’àmbit de les comarques gironines, alineat amb els principis de l’educació transformadora i amb un clar impacte en la col·lectivitat. 
  • Premi a un projecte educatiu comunitari elaborat o executat per diverses organitzacions que treballen en xarxa sempre i quan el projecte tingui un impacte clar en el context d’un poble, barri, ciutat o territori de les comarques gironines. 

Fins al 20 de desembre es poden presentar candidatures per a la nova edició dels Premis, que tindran un caràcter bianual. A primers de 2024 es donarà a conèixer el veredicte del Jurat i a la primavera es farà el lliurament en un acte obert a la ciutadania que tindrà lloc a la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG. Les candidatures hauran de presentar-se de forma col·lectiva -a través d’una entitat, associació, centre educatiu o institució- i en cap cas de manera individual. 

Per això des del Consell dels Premis Mestres 68, fem una crida a tots els centres educatius, serveis educatius, entitats de lleure, agrupaments escoltes, entitats del tercer sector, ONGs, ajuntaments, associació de famílies, projectes comunitaris…. a presentar candidatures per la propera edició dels Premis Mestres 68.

Notícies relacionades

Repensem l'escola 2024
Educació

Eco feminisme i educació per repensar el present i el futur

El passat dissabte dia 24 de febrer va tenir lloc el 9è Repensem l’Escola dedicat a l’ECOFEMINISME i EDUCACIÓ, organitzat pel Moviment de Renovació Pedagògica de Girona amb el suport de la Fundació SERGI. La…

Joves en primera persona
Educació

Joves en primera persona

Aquest any hem iniciat una col·laboració amb Nova Ràdio Lloret, on joves a qui acompanyem es converteixen en protagonistes d’un programa radiofònic. Són joves entre 13 i 25 anys que participen dels projectes Tarda Jove…

Repensem l'escola 2024: Ecofeminisme i educació
Educació

Repensem l’escola 2024: Ecofeminisme i educació

Us convidem a participar a una nova edició de la jornada educativa REPENSEM L’ESCOLA d’aquest curs 2024. És una jornada de debat i experiències per a la pràctica docent que cada any promovem des del…