Actualitat / Notícies

Actes de la Fundació SERGI contra la violència masclista a Girona i a Figueres per aquest 25N

La Fundació SERGI amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones, ha organitzat un concert a Girona i una exposició i xerrada a Figueres.

El concert contra la violència masclista serà el divendres 24 de novembre al teatre del Centre Cívic de Sant Narcís i comptarà amb l’actuació del quintet Aya & The Jumpin’ Cats.

L’exposició fotogràfica itinerant “On habita la violència masclista” del fotògraf Joan Aureli Martí, està instal·lada ara a l’espai cultural La CATE de Figueres fins a finals de mes, i el dijous 23 de novembre es realitzarà una xerrada amb Mai Oltra, especialista amb trastorns alimentaris i els efectes de la imatge a les xarxes socials.


CONCERT CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA A GIRONA

Aquest divendres, 24 de novembre a les 19.00 h, el Teatre del Centre Cívic de Sant Narcís a Girona, acollirà l’acte i concert “Contra la violència masclista” i en suport al projecte “Dones supervivents” de la Fundació SERGI. El concert forma part dels actes de denúncia i sensibilització que periòdicament la Fundació SERGI realitza dins el projecte “Dones supervivents”, que des del 2016, promou accions en l’àmbit de l’habitatge social per tal que les dones que han patit violència masclista, i els seus fills/es, puguin construir i continuar la seva vida de manera autònoma i independent, a través del suport en la reconstrucció social i personal.

El concert comptarà amb l’actuació del quintet Aya & The Jumpin’ Cats, una banda de Jazz de Girona amb un repertori basat en la música swing clàssica dels anys 30 i 40. El grup està format per quatre músics i l’encapçala la carismàtica vocalista Aya Sima.

L’esdeveniment, organitzat conjuntament amb el Col·lectiu de Dones de Sant Narcís, comptarà també amb la participació de la comissió feminista de la Fundació SERGI, que denunciarà un cop més la violència masclista que pateixen les dones, posant l’accent en els 93 feminicidis i altres assassinats de dones comesos aquest 2023 a l’estat espanyol. 

L’entrada és oberta amb inscripció prèvia i taquilla inversa en concepte d’aportació solidària a les despeses de l’acte i en suport al projecte “Dones Supervivents” de la Fundació SERGI.

Més informació: https://www.fundaciosergi.org/concert-contra-el-masclisme-girona-2023

EXPOSICIÓ I COL·LOQUI A FIGUERES

L’exposició “On habita la violència masclista” és una iniciativa de la Fundació SERGI itinerant des del 2022 per diferents espais de les comarques gironines, i en aquesta ocasió està oberta al públic des del 17 al 30 de novembre de 2023 a Figueres, a l’espai cultural LA CATE. L’exposició reuneix una col·lecció de fotografies, capturades per Joan Aureli Martí, que centra l’objectiu de la càmera en diverses perspectives de violència que pateixen les dones.  

El dijous 23 de novembre a les 19.00 h, es realitzarà una visita comentada de l’exposició amb l’autor de les fotografies i una xerrada posant l’accent en la cosificació de les dones, una de les violències reflectides a la mostra. Concretament, es realitzarà un col·loqui obert amb Mai Oltra (@entretallas), divulgadora i escriptora especialista amb trastorns alimentaris i els efectes de la imatge a les xarxes socials.

Cada fotografia exposada va acompanyada d’un petit text reflexiu elaborat per 15 dones vinculades amb el món de la cultura, el periodisme i la literatura de les comarques gironines. L’exposició es complementa amb una Guia de recursos educatius adreçada a l’alumnat de primària i secundària que es pot descarregar des del web de la Fundació, i que pot ser d’utilitat al professorat que vulgui visitar l’exposició i treballar la temàtica a l’aula. L’exposició ja ha estat a Girona, Salt, Lloret de Mar, Vilassar de Mar i a La Bisbal, i preveu seguir rodant les comarques durant el 2024.

Més informació: https://www.fundaciosergi.org/exposicio-on-habita-el-masclisme/

Notícies relacionades