Actualitat / Notícies

Ona per a la dona

La platja de Lloret ha estat l’escenari de l’acció artística i reivindicativa Ona per a la Dona, una perfomance estrenada el 8 de març, dins els actes de celebració i reivindicació del Dia internacional de les Dones a Lloret de Mar.

Es tracta d’un curtmetratge que forma part del Pla Local d’Acció i ciutadania (PLAC) que dinamitzem amb l’Ajuntament de Lloret de Mar i en el que han col·laborat Càritas i les associacions L’Aurora i Yaharinkako. Hi han pres part una cinquantena de dones.

“No hi ha un dia millor que el 8M per reivindicar els nostres drets com a dones diverses que som: dret a l’educació, habitatge, feina, no-violència, dret a tenir drets i poder gaudir del nostre poble i la seva platja.”

L’actuació ha estat protagonitzada per Dones Diverses de Lloret de Mar, un col·lectiu de dones de diferents orígens i cultures, decidides a transformar les seves realitats i teixir camins de lluita juntes. Després de reunir-se i escollir la temàtica i tipus d’acció que es volia fer durant els actes del 8M, es va decidir realitzar-ho a la platja com a millor manera d’expressar la seva identificació amb el poble.

És el primer cop que el PLAC impulsa una activitat d’aquest tipus per commemorar el 8M i l’experiència ha estat molt positiva.

VEURE VÍDEO: https://youtu.be/x_sF3K5wJkc

Notícies relacionades

Formació de cures a Torroella de Montgrí
Participació i Ciutadania

Formació de Cures a Torroella de Montgrí

Aquesta primavera hem iniciat una formació per a dones que fan treball de cures i de la llar a Torroella de Montgrí.  Aquesta formació dona continuïtat a tot un seguit d’accions que s’estan portant a…

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…

Calendari interreligiós de Lloret de Mar
Participació i Ciutadania

Portes obertes dels centres de culte de Lloret

Lloret de Mar ha publicat un any més el Calendari Interreligiós, que s’impulsa des del Pla de Ciutadania, amb les festivitats de les diferents comunitats i associacions religioses de la vila. Es tracta de la…