Actualitat / Notícies

Ona per a la dona

La platja de Lloret ha estat l’escenari de l’acció artística i reivindicativa Ona per a la Dona, una perfomance estrenada el 8 de març, dins els actes de celebració i reivindicació del Dia internacional de les Dones a Lloret de Mar.

Es tracta d’un curtmetratge que forma part del Pla Local d’Acció i ciutadania (PLAC) que dinamitzem amb l’Ajuntament de Lloret de Mar i en el que han col·laborat Càritas i les associacions L’Aurora i Yaharinkako. Hi han pres part una cinquantena de dones.

“No hi ha un dia millor que el 8M per reivindicar els nostres drets com a dones diverses que som: dret a l’educació, habitatge, feina, no-violència, dret a tenir drets i poder gaudir del nostre poble i la seva platja.”

L’actuació ha estat protagonitzada per Dones Diverses de Lloret de Mar, un col·lectiu de dones de diferents orígens i cultures, decidides a transformar les seves realitats i teixir camins de lluita juntes. Després de reunir-se i escollir la temàtica i tipus d’acció que es volia fer durant els actes del 8M, es va decidir realitzar-ho a la platja com a millor manera d’expressar la seva identificació amb el poble.

És el primer cop que el PLAC impulsa una activitat d’aquest tipus per commemorar el 8M i l’experiència ha estat molt positiva.

VEURE VÍDEO: https://youtu.be/x_sF3K5wJkc

Notícies relacionades

Calendari interreligiós de Lloret de Mar
Participació i Ciutadania

Portes obertes dels centres de culte de Lloret

Lloret de Mar ha publicat un any més el Calendari Interreligiós, que s’impulsa des del Pla de Ciutadania, amb les festivitats de les diferents comunitats i associacions religioses de la vila. Es tracta de la…

PLAC Lloret tallers 25N
Participació i Ciutadania

Tallers per a commemorar el 25N a Lloret

Des del Pla local de ciutadania (PLAC) de Lloret hem realitzat uns tallers per a commemorar el 25N, dia de l’eliminació de la violència contra les dones. Es tracta de tres tallers on hi han…

Participació i Ciutadania

E-cures!!

Ens sumem a un nou projecte! Amb l’objectiu d’agrupar les iniciatives que estem duent a terme diverses entitats i cooperatives del territori relacionades amb el sector de les cures, com a Fundació vam respondre a…