Actualitat / Notícies

Ona per a la dona

La platja de Lloret ha estat l’escenari de l’acció artística i reivindicativa Ona per a la Dona, una perfomance estrenada el 8 de març, dins els actes de celebració i reivindicació del Dia internacional de les Dones a Lloret de Mar.

Es tracta d’un curtmetratge que forma part del Pla Local d’Acció i ciutadania (PLAC) que dinamitzem amb l’Ajuntament de Lloret de Mar i en el que han col·laborat Càritas i les associacions L’Aurora i Yaharinkako. Hi han pres part una cinquantena de dones.

“No hi ha un dia millor que el 8M per reivindicar els nostres drets com a dones diverses que som: dret a l’educació, habitatge, feina, no-violència, dret a tenir drets i poder gaudir del nostre poble i la seva platja.”

L’actuació ha estat protagonitzada per Dones Diverses de Lloret de Mar, un col·lectiu de dones de diferents orígens i cultures, decidides a transformar les seves realitats i teixir camins de lluita juntes. Després de reunir-se i escollir la temàtica i tipus d’acció que es volia fer durant els actes del 8M, es va decidir realitzar-ho a la platja com a millor manera d’expressar la seva identificació amb el poble.

És el primer cop que el PLAC impulsa una activitat d’aquest tipus per commemorar el 8M i l’experiència ha estat molt positiva.

VEURE VÍDEO: https://youtu.be/x_sF3K5wJkc

Notícies relacionades

Dia Mundial del refugiat LLoret 2023
Participació i Ciutadania

Acte per les persones refugiades a Lloret

Lloret de Mar s’ha sumat el passat dimarts 20 de juny al dia mundial de les persones refugiades. Amb una ‘performance’ a la platja en què diferents persones es posaven a la pell del que…

Participació i Ciutadania

Xerrada a l’Institut de la Jonquera

El dimarts 7 de març vam entrar les aules de 2n d’ESO de l’Institut de La Jonquera. Des del mateix institut ens van fer la demanda per si podíem explicar la nostra tasca al territori…

Participació i Ciutadania

Concurs fotografia comunitària a Lloret de Mar

Lloret de Mar engega la segona edició del concurs de fotografia comunitària. El concurs vol donar visibilitat als actius de salut presents als barris del municipi, utilitzant la fotografia com a recurs per la presa…