Actualitat / Notícies

On habita la violència masclista

El passat 4 de novembre va ser el tret de sortida d’una nova campanya de sensibilització i denúncia de la violència masclista que inclou una exposició fotogràfica, una guia de recursos educatius per a alumnat de primària i secundària i un concert solidari.

L’exposició està formada per 15 fotografies en blanc i negre realitzades pel fotògraf Joan Aureli Martí que centra el seu objectiu en plasmar les diferents violències d’origen masclista que pateixen les dones, des de l’estructural fins a la violència física. Les imatges són un recull d’aquells contextos rellevants de la vida de les dones on es produeix un maltractament en sentit ampli: inseguretat, cosificació de la imatge femenina, cures i tasques domèstiques, sostre de vidre… La mostra posa el focus, també, en el procés d’apoderament de les dones, per tal d’afrontar i superar aquestes violències des d’una situació de desavantatge respecte al gènere masculí.

Les instantànies han estat preses expressament per a la mostra i han comptat amb la participació i col·laboració de dones sensibilitzades i mobilitzades en diferents col·lectius que lluiten contra la violència masclista. A més, cada fotografia va acompanyada d’una reflexió escrita per 15 dones del món de la cultura, el periodisme i la literatura de les comarques gironines.

L’exposició es va inaugurar el dissabte 4 de novembre al claustre del Centre Cultural de La Mercè a Girona va comptar amb la participació del fotògraf Joan Aureli Martí, l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas, l’escriptora i política, Maria Mercè Roca, i membres del Patronat i equip tècnic de la Fundació SERGI, que van adreçar unes paraules davant les prop de 80 persones que van assistir a l’acte.

La campanya, que també inclou una guia de recursos educatius i un concert solidari, està emmarcada dins el projecte “Dones supervivents” que portem a terme des del 2016 promovent accions en l’àmbit de l’habitatge social per tal que les dones que han patit violència masclista, i els seus fills/es, puguin construir i continuar la seva vida de manera autònoma i independent, a través del suport en la reconstrucció social i personal.

Notícies relacionades

Habitatge social

Nou Servei d’habitatge a Platja d’Aro

Iniciem un nou servei a Platja d’Aro per acompanyar famílies en risc de pèrdua d’habitatge L’Ajuntament de Platja d’Aro ens ha encarregat la posada en marxa d’un nou servei d’acompanyament per a les famílies que…