Actualitat / Notícies

On habita la violència masclista

El passat 4 de novembre va ser el tret de sortida d’una nova campanya de sensibilització i denúncia de la violència masclista que inclou una exposició fotogràfica, una guia de recursos educatius per a alumnat de primària i secundària i un concert solidari.

L’exposició està formada per 15 fotografies en blanc i negre realitzades pel fotògraf Joan Aureli Martí que centra el seu objectiu en plasmar les diferents violències d’origen masclista que pateixen les dones, des de l’estructural fins a la violència física. Les imatges són un recull d’aquells contextos rellevants de la vida de les dones on es produeix un maltractament en sentit ampli: inseguretat, cosificació de la imatge femenina, cures i tasques domèstiques, sostre de vidre… La mostra posa el focus, també, en el procés d’apoderament de les dones, per tal d’afrontar i superar aquestes violències des d’una situació de desavantatge respecte al gènere masculí.

Les instantànies han estat preses expressament per a la mostra i han comptat amb la participació i col·laboració de dones sensibilitzades i mobilitzades en diferents col·lectius que lluiten contra la violència masclista. A més, cada fotografia va acompanyada d’una reflexió escrita per 15 dones del món de la cultura, el periodisme i la literatura de les comarques gironines.

L’exposició es va inaugurar el dissabte 4 de novembre al claustre del Centre Cultural de La Mercè a Girona va comptar amb la participació del fotògraf Joan Aureli Martí, l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas, l’escriptora i política, Maria Mercè Roca, i membres del Patronat i equip tècnic de la Fundació SERGI, que van adreçar unes paraules davant les prop de 80 persones que van assistir a l’acte.

La campanya, que també inclou una guia de recursos educatius i un concert solidari, està emmarcada dins el projecte “Dones supervivents” que portem a terme des del 2016 promovent accions en l’àmbit de l’habitatge social per tal que les dones que han patit violència masclista, i els seus fills/es, puguin construir i continuar la seva vida de manera autònoma i independent, a través del suport en la reconstrucció social i personal.

Notícies relacionades

Col·laboració Arquitectes sense fronteres amb la Fundació SERGI
Habitatge social

Conveni amb Arquitectes Sense Fronteres

Amb la voluntat d’ampliar les col·laboracions i teixir més complicitats amb el projecte d’habitatge social “Re-Habitem”, aquest mes de gener hem signat un acord de col·laboració amb Arquitectura Sense Fronteres (ASF). Una organització que promou un desenvolupament…

Rehabilitació habitatge per a lloguer social
Habitatge social

En marxa la primera rehabilitació del projecte ReHabitem

Aquest inici d’any marca un punt d’inflexió per al projecte ReHabitem, de la Fundació SERGI, amb l’inici de la primera rehabilitació d’un habitatge a Cassà de la Selva. Aquesta iniciativa, que té com a objectiu…

Un moment del concert contra la violència masclista a Girona
Habitatge social

Sensibilització del projecte Dones supervivents

Concert contra la violència masclista Prop de 125 persones van assistir al concert contra la violència masclista i en favor del projecte d’habitatge social i acompanyament a Dones Supervivents, que vam realitzar el 24 de novembre al Teatre…