Actualitat / Notícies

On habita la violència masclista

El passat 4 de novembre va ser el tret de sortida d’una nova campanya de sensibilització i denúncia de la violència masclista que inclou una exposició fotogràfica, una guia de recursos educatius per a alumnat de primària i secundària i un concert solidari.

L’exposició està formada per 15 fotografies en blanc i negre realitzades pel fotògraf Joan Aureli Martí que centra el seu objectiu en plasmar les diferents violències d’origen masclista que pateixen les dones, des de l’estructural fins a la violència física. Les imatges són un recull d’aquells contextos rellevants de la vida de les dones on es produeix un maltractament en sentit ampli: inseguretat, cosificació de la imatge femenina, cures i tasques domèstiques, sostre de vidre… La mostra posa el focus, també, en el procés d’apoderament de les dones, per tal d’afrontar i superar aquestes violències des d’una situació de desavantatge respecte al gènere masculí.

Les instantànies han estat preses expressament per a la mostra i han comptat amb la participació i col·laboració de dones sensibilitzades i mobilitzades en diferents col·lectius que lluiten contra la violència masclista. A més, cada fotografia va acompanyada d’una reflexió escrita per 15 dones del món de la cultura, el periodisme i la literatura de les comarques gironines.

L’exposició es va inaugurar el dissabte 4 de novembre al claustre del Centre Cultural de La Mercè a Girona va comptar amb la participació del fotògraf Joan Aureli Martí, l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas, l’escriptora i política, Maria Mercè Roca, i membres del Patronat i equip tècnic de la Fundació SERGI, que van adreçar unes paraules davant les prop de 80 persones que van assistir a l’acte.

La campanya, que també inclou una guia de recursos educatius i un concert solidari, està emmarcada dins el projecte “Dones supervivents” que portem a terme des del 2016 promovent accions en l’àmbit de l’habitatge social per tal que les dones que han patit violència masclista, i els seus fills/es, puguin construir i continuar la seva vida de manera autònoma i independent, a través del suport en la reconstrucció social i personal.

Notícies relacionades

re-Habitem
Habitatge social

Conveni amb el Col·legi API de Girona

Seguim teixint complicitats pel projecte “Re-Habitem”, una proposta i campanya que iniciarem a la primavera i que pretén aconseguir la cessió d’habitatges o locals en desús a la ciutat de Girona per poder oferir un lloguer…

Exposició On habita la violència masclista a Salt.
Habitatge social

L’exposició “On habita la violència masclista” ara a Salt

Seguim sensibilitzant i denunciant la violència masclista amb l’exposició itinerant “On habita la violència masclista”. En aquesta ocasió, l’exposició es pot visitar del 10 de gener fins al 5 de febrer a la Coma Cros…

Habitatge social

Concert contra la violència masclista

L’Auditori de la Mercè de Girona ha acollit aquest dijous 24 de novembre el concert solidari contra la violència masclista El concert s’emmarca en els actes programats a la ciutat de Girona amb motiu del…