Actualitat / Notícies

Nou projecte de reutilització de mobles i petits aparells

Amb la voluntat de donar una segona vida útil a mobles i objectes de la llar i poder ajudar a persones que ho necessiten, la Fundació SER.GI i Càritas Interparroquial de Girona, amb el suport del Patronat de la Santa Creu, estem impulsant un projecte de traster social.

Es tracta de recollir determinats objectes de mobiliari (cadires, taules, armaris, llits, somiers, sofàs…), electrodomèstics (estufes, neveres, rentadores, rentavaixelles, televisors, forns, ventiladors…) o altre parament de la llar (plats, gots, oberts, objectes decoratius…) que altres ciutadans ja no necessiten i que, pel seu bon estat de conservació, poden ser reutilitzats.

L’objectiu és poder oferir sense cap cost econòmic, aquests objectes a persones que ho necessitin. En el cas de persones que puguin fer un donatiu per l’adquisició dels objectes, aquest es revertirà en el desenvolupament i manteniment del projecte.

Hem signat un conveni de cessió d’un local propietat del Patronat de la Sta. Creu, on es preveu dipositar el material cedit per la ciutadania.

Es preveu que el local sigui gestionat per voluntaris de Càritas i SER.GI, i també de persones llogateres a qui acompanyem en els diferents projectes d’habitatge social.

Ben aviat s’iniciarà la difusió del projecte, tant per a la població més vulnerable, com per aquella ciutadania que vulgui participar-hi. Serà també una iniciativa que vol contribuir i sensibilitzar en la reducció de la generació de residus a les comarques gironines i aposta per la reutilització com a estratègia contra el canvi climàtic.

Signatura del conveni de cessió d'un local amb el Patronat de la Sant Creu, Caritas i SERGI
3/10/2022. Signatura del conveni de cessió del local propietat del Patronat de la Sta. Creu, amb Caritas i Fundació SER.GI.

Notícies relacionades

Habitatge social

Un miler d’expedients tramitats a Lloret

Durant aquesta passada setmana les companyes del servei d’habitatge de Lloret de Mar han enllestit la tramitació d’aproximadament un miler d’expedients de prestacions econòmiques per al pagament del lloguer per aquest 2023. Són ajudes destinades…

Habitatge social

Parlem del projecte ReHabitem a Catalunya Ràdio

Part dels habitatges que aconseguim amb el projecte ReHabitem es destinaran a acollir-hi dones supervivents a la violència masclista. N’hem parlat al programa Catalunya al Dia de Catalunya Ràdio. Si tens un habitatge que ara no…