Actualitat / Notícies

Diversitat i Convivència al claustre de l’Escola de Bescanó

El passat 16 i 22 de Setembre vam realitzar dues sessions al claustre de l’Escola Dr. Sobrequés de Bescanó format per 35 mestres sobre:Com acompanyo, com m’acompanyo en el conflicte? Estratègies per millorar l’actitud i la gestió davant dels conflictes a l’aula i fomentar la convivència i un clima cohesionador i positiu”

Des d’una mirada humanista i vivencial vam oferir propostes per treballar des de l’àmbit personal i grupal aspectes relacionats amb la gestió de conflictes i cohesió grupal. Convidant-los a posar el focus en un mateix primerper poder-ho oferir al dia a dia de l’aula després. 

Inspirats amb en Paco Cascón (professor en la llicenciatura de Cultura i Pau), i el seu concepte de Provenció: fet educatiu de proveir tota la comunitat educativa (alumnes professorat, personal, docent, famílies,…) de tot un conjunt d’habilitats, eines, estratègies,… que permetin abordar positivament els conflictes quan tot just estan començant, sense esperar a la fase de la crisi; i la Pepa Horno (psicòloga i consultora en infància, afectivitat i protecció, la qual vam tenir el privilegi de conèixer en una formació que ens va donar a les treballadores de SER.GI), i la seva mirada amorosa: 

“El millor regal que podem fer a les persones que acompanyem és invertir en nosaltres mateixos”.

I es basa en tres punts segons ella imprescindibles a tenir en compte a l’hora d’acompanyar:

  • el treball personal
  • el cuidar-se un mateix
  • la xarxa de recolzament

Molt agraïdes per la confiança i entrega de l’equip de mestres de l’escola de Bescanó! 


El projecte Diversitat i Convivència pretén conèixer el grau i qualitat de relació i cohesió entre l’alumnat d’un grup-classe, per tal d’oferir-li eines que els siguin útils i significatives per treballar la convivència a partir del debat, la crítica constructiva i la participació. Al mateix temps proporciona assessorament i formació a professorat en estratègies i recursos per a l’acció tutorial a l’hora d’abordar aquest contingut.

Mes informació

Notícies relacionades

microBeques16+ a Girona Televisió
Educació

Parlem de les MicroBeques16+ a TVGirona

Esther Salvachúa, cap del projecte Porta d’Accés a Salt, explica la campanya MicroBeques16+ al magazín TDTot de TVGirona. Moltes persones joves abandonen els estudis per falta de recursos de les seves famílies i s’allunyen així…

Tarda Jove de Lloret - teatre Companyia Els Peripatètics
Educació

Teatre final de curs del grup de Tarda Jove de Lloret

Moltes emocions viscudes a l’estrena de la Companyia Els Peripatètics amb el treball realitzat per les joves del projecte Tarda Jove de Lloret de Mar. La companyia, amb la col·laboració de Meraki Films Productions, ha fet…