Actualitat / Notícies

Iniciem els tallers “Diversitat i convivència” a les aules

Durant aquest mes hem iniciat els primers tallers “Diversitat i convivència” del curs 2021-22 amb 15 grups on treballarem temes relacionats amb la convivència a l’aula, de forma conjunta i analitzada amb el professorat tutor.

Concretament, a l’octubre comencem el taller amb 5 grups de 2n d’ESO de l’Institut Santa Eugènia de Girona i al novembre amb 6 grups de 1er d’ESO de l’Ins. Montilivi, també de Girona i amb 4 grups de 1er d’ESO de l’Ins. Vilablareix.

El projecte pretén conèixer el grau i qualitat de relació i cohesió entre l’alumnat d’un grup-classe, per tal d’oferir-li eines que els siguin útils i significatives per treballar la convivència a partir del debat, la crítica constructiva i la participació. Es realitzen 6 sessions amb el grup classe i el tutor/a i 3 reunions individualitzades amb el tutor/a o equip docent per comentar estratègies i recursos per a l’acció tutorial a l’hora d’abordar aquest contingut.

Aprendre a conviure i relacionar-se amb iguals és un objectiu del sistema educatiu. A la vegada el clima d’aula i el grau de cohesió grupal, formaran el marc que pot facilitar o dificultar els aprenentatges i les vivències de noies i nois.

Si formeu part de la comunitat educativa i creieu que aquest taller pot ser d’interès pel vostre centre, feu un cop d’ull a la informació adjunta o poseu-vos en contacte amb nosaltres per fer-vos una proposta a mida a les vostres necessitats i demandes.

Notícies relacionades

Repensem l'escola 2024
Educació

Eco feminisme i educació per repensar el present i el futur

El passat dissabte dia 24 de febrer va tenir lloc el 9è Repensem l’Escola dedicat a l’ECOFEMINISME i EDUCACIÓ, organitzat pel Moviment de Renovació Pedagògica de Girona amb el suport de la Fundació SERGI. La…

Joves en primera persona
Educació

Joves en primera persona

Aquest any hem iniciat una col·laboració amb Nova Ràdio Lloret, on joves a qui acompanyem es converteixen en protagonistes d’un programa radiofònic. Són joves entre 13 i 25 anys que participen dels projectes Tarda Jove…

Repensem l'escola 2024: Ecofeminisme i educació
Educació

Repensem l’escola 2024: Ecofeminisme i educació

Us convidem a participar a una nova edició de la jornada educativa REPENSEM L’ESCOLA d’aquest curs 2024. És una jornada de debat i experiències per a la pràctica docent que cada any promovem des del…