Actualitat / Notícies

Iniciem els tallers “Diversitat i convivència” a les aules

Durant aquest mes hem iniciat els primers tallers “Diversitat i convivència” del curs 2021-22 amb 15 grups on treballarem temes relacionats amb la convivència a l’aula, de forma conjunta i analitzada amb el professorat tutor.

Concretament, a l’octubre comencem el taller amb 5 grups de 2n d’ESO de l’Institut Santa Eugènia de Girona i al novembre amb 6 grups de 1er d’ESO de l’Ins. Montilivi, també de Girona i amb 4 grups de 1er d’ESO de l’Ins. Vilablareix.

El projecte pretén conèixer el grau i qualitat de relació i cohesió entre l’alumnat d’un grup-classe, per tal d’oferir-li eines que els siguin útils i significatives per treballar la convivència a partir del debat, la crítica constructiva i la participació. Es realitzen 6 sessions amb el grup classe i el tutor/a i 3 reunions individualitzades amb el tutor/a o equip docent per comentar estratègies i recursos per a l’acció tutorial a l’hora d’abordar aquest contingut.

Aprendre a conviure i relacionar-se amb iguals és un objectiu del sistema educatiu. A la vegada el clima d’aula i el grau de cohesió grupal, formaran el marc que pot facilitar o dificultar els aprenentatges i les vivències de noies i nois.

Si formeu part de la comunitat educativa i creieu que aquest taller pot ser d’interès pel vostre centre, feu un cop d’ull a la informació adjunta o poseu-vos en contacte amb nosaltres per fer-vos una proposta a mida a les vostres necessitats i demandes.

Notícies relacionades

Jornada Educo 2023
Educació

Jornada tècnica pels drets de la infància a Madrid

La setmana passada vam participar en la II Jornada “La Infancia En El Centro” que organitza anualment l’ONG Educo. Són dos dies on moltes entitats de tot l’estat espanyol que treballem amb infants i joves,…

MRP Girona logo
Educació

10 anys del MRP de Girona

El passat 1 de març el Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Girona, va celebrar els 10 anys de la seva refundació, amb un acte titulat “La pedagogia del Projecte” a la Facultat d’Educació i…

Educació

Col·laboració amb el grau de Pedagogia de la UdG

Iniciem una col·laboració amb estudiants del grau de Pedagogia de la UdG en relació amb els seus Treballs de Final de Grau (TFG).  Des del curs passat els estudiants de pedagogia de la UdG poden…