insocat num 12

Informe INSOCAT per a la millora de l’acció social

21 de gener de 2021

Es perpetuen les desigualtats que escanyen milers de persones i fan cada vegada més difícil parlar de ‘cohesió social’. És una de les constatacions resultant de la imprescindible lectura del nou informe INSOSCAT que ha elaborat la Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) per posar llums i ombres a l’acció social especialment durant l’any 2019 però també amb un apartat sobre el primer impacte de la pandèmia.

Lluís Puigdemont, director de la Fundació, ha participat conjuntament amb altres professionals d’entitats federades a ECAS, en el focus grup, que s’ha consultat al realitzar l’informe per complementar les dades amb aportacions qualitatives des de la primera línia d’atenció a les persones vulnerables.

Destaquem:

  • L’impacte estratificat de la covid-19 fa evident la polarització social i l’insuficient sistema de protecció
  • La taxa de pobresa baixa lleugerament el 2019, però els pobres són més pobres perquè el llindar marca uns ingressos inferiors  
  • Cal incrementar la inversió i la prevenció per evitar que es dispari el risc de pobresa i exclusió 

L’INSOCAT, recull d’Indicadors socials a Catalunya en relació al context estatal i europeu, és un Informe per a la millora de l’acció social que ECAS publica periòdicament des de l’abril del 2012. L’informe INSOCAT num 12 UNA SOCIETAT ENTRE CRISIS ha estat publicat el desembre 2020.

Podeu llegir l’informe complert en format PDF aquí:

https://acciosocial.org/wp-content/uploads/2020/12/INSOCAT-12-Desembre-2020.pdf


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies