Actualitat / Notícies

Habiba,  Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà

Des de fa uns mesos s’ha iniciat a l’Alt Empordà el programa Habiba, Dones i Salut Comunitària. El programa té la finalitat de promoure l’equitat en l’exercici del dret a la salut i l’accés al sistema de salut de les dones d’origen migrant de l’Alt Empordà, i combatre la discriminació i els riscos d’exclusió social en aquest àmbit. Habiba, és un mot d’origen àrab que significa amor, estimat/da, i reforça la idea de l’amor per la salut i el benestar de totes les dones.

El projecte proposa portar a terme un procés comunitari orientat a reforçar i dinamitzar els actius en salut existents a la comarca i generar processos de codecisió per garantir la màxima equitat, participació i enfortiment de la comunitat local.

Dins aquest procés, s’elaborarà una diagnosis sobre la salut i l’accés al sistema actual, un taller, dos seminaris i la creació d’una Xarxa Local d’Aprenentatge en Salut Comunitària Intercultural.

La Fundació SER.GI participem en el programa “Habiba,  Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà” des del projecte de dinamització de dones d’origen subsaharià que duem a terme amb l’Equip d’inclusió del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

En el programa hi participa activament l’associació “Amunt i Crits!“, un grup dones referents comunitàries, que fa de pont i facilita l’acollida de les persones migrades a l’Alt Empordà i a les comarques gironines i en que, a través de la nostra tècnica al territori, també en formem part. Aquesta acció reforça la nostra visió estratègica, que lluny d’un model d’intervenció assistencialista, basa el model en l’apoderament de les persones, entenent que són subjectes actius, de dret, en la superació de les seves dificultats i claus en la lluita contra discriminacions o injustícies de la nostra societat.

Projecte de salut comunitària Habiba

Notícies relacionades

Formació de cures a Torroella de Montgrí
Participació i Ciutadania

Formació de Cures a Torroella de Montgrí

Aquesta primavera hem iniciat una formació per a dones que fan treball de cures i de la llar a Torroella de Montgrí.  Aquesta formació dona continuïtat a tot un seguit d’accions que s’estan portant a…

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…

Calendari interreligiós de Lloret de Mar
Participació i Ciutadania

Portes obertes dels centres de culte de Lloret

Lloret de Mar ha publicat un any més el Calendari Interreligiós, que s’impulsa des del Pla de Ciutadania, amb les festivitats de les diferents comunitats i associacions religioses de la vila. Es tracta de la…