Actualitat / Notícies

Habiba,  Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà

Des de fa uns mesos s’ha iniciat a l’Alt Empordà el programa Habiba, Dones i Salut Comunitària. El programa té la finalitat de promoure l’equitat en l’exercici del dret a la salut i l’accés al sistema de salut de les dones d’origen migrant de l’Alt Empordà, i combatre la discriminació i els riscos d’exclusió social en aquest àmbit. Habiba, és un mot d’origen àrab que significa amor, estimat/da, i reforça la idea de l’amor per la salut i el benestar de totes les dones.

El projecte proposa portar a terme un procés comunitari orientat a reforçar i dinamitzar els actius en salut existents a la comarca i generar processos de codecisió per garantir la màxima equitat, participació i enfortiment de la comunitat local.

Dins aquest procés, s’elaborarà una diagnosis sobre la salut i l’accés al sistema actual, un taller, dos seminaris i la creació d’una Xarxa Local d’Aprenentatge en Salut Comunitària Intercultural.

La Fundació SER.GI participem en el programa “Habiba,  Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà” des del projecte de dinamització de dones d’origen subsaharià que duem a terme amb l’Equip d’inclusió del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

En el programa hi participa activament l’associació “Amunt i Crits!“, un grup dones referents comunitàries, que fa de pont i facilita l’acollida de les persones migrades a l’Alt Empordà i a les comarques gironines i en que, a través de la nostra tècnica al territori, també en formem part. Aquesta acció reforça la nostra visió estratègica, que lluny d’un model d’intervenció assistencialista, basa el model en l’apoderament de les persones, entenent que són subjectes actius, de dret, en la superació de les seves dificultats i claus en la lluita contra discriminacions o injustícies de la nostra societat.

Projecte de salut comunitària Habiba

Notícies relacionades

Participació i Ciutadania

Xerrada a l’Institut de la Jonquera

El dimarts 7 de març vam entrar les aules de 2n d’ESO de l’Institut de La Jonquera. Des del mateix institut ens van fer la demanda per si podíem explicar la nostra tasca al territori…

Participació i Ciutadania

Concurs fotografia comunitària a Lloret de Mar

Lloret de Mar engega la segona edició del concurs de fotografia comunitària. El concurs vol donar visibilitat als actius de salut presents als barris del municipi, utilitzant la fotografia com a recurs per la presa…

Participació i Ciutadania

Lloretenques i Talentoses

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a Lloret de Mar hem realitzat un vídeo reivindicant els talents femenins. Una iniciativa impulsada des del Pla de Ciutadania (PLAC), gestionat per la…