Actualitat / Notícies

Emergència climàtica, vaga mundial

Ens trobem en una situació d’emergència i necessitem que, de forma urgent i d’una vegada per totes, els governs assumeixin les seves responsabilitats i prenguin les mesures necessàries per a aturar i revertir l’estat actual d’emergència climàtica.

La Fundació Ser.gi ha donat suport a la Moció sobre la situació d’emergència climàtica del Planeta, presentada per Rebel·lió o Extinció (XRGirona) al Ple de l’Ajuntament de Girona el passat divendres 20 de setembre, a través de la Coordinadora d’ONG Solidàries de comarques gironines i l’alt Maresme.

Emergència Climàtica? el 7 d’octubre de 2019 farà un any que l’IPCC (el Panell Intergovernamental de Canvi Climàtic) va publicar un informe on mostrava que ens queden 12 anys (ara 11) per limitar l’augment de la temperatura a 1,5ºC. Això, tal i com informen, requereix d’unes transicions ràpides i de gran abast on les emissions netes globals de diòxid de carboni (CO2) causades per l’ésser humà haurien de caure fins a 0 a l’any 2050 i la resta d’emissions s’haurien de treure de l’atmosfera.

 

Què cal saber…

Setmana de Mobilitzacions pel Clima, convocada per Fridays for Future i organitzada per la Xarxa d’Acció Climàtica, que compta amb el suport moviments i entitats sindicals, ecologistes, socials i feministes.

Al llarg d’aquesta setmana s’han organitzat esdeveniments d’abast internacional i local al voltant d’un objectiu comú: reclamar acció per a impedir el canvi climàtic o com ja comencem cada vegada més a anomenar-lo, l’emergència climàtica. Tindran lloc molts tipus d’accions, des de grans accions de caràcter mediàtic i reivindicatiu a activitats de més petit i divers format entorn l’emergència climàtica,  per arribar a tots els barris, pobles i ciutats, i a tots els col·lectius.

El día 27. Es convoca vaga estudiantil i de consum, mobilitzacions en carrers i centres de treball. Es proposen aturades a les portes dels centres de treball. La Fundació SER.GI, a tots els territoris que sigui possible, farà una aturada de 10 minuts.

Us animem a participar a la manifestació convocada a les 18.00 h a la Plaça del Vi de Girona.

 

Notícies relacionades

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…

Fundació

Renovem la imatge de SERGI

Amb voluntat de donar un nou impuls a la Fundació i dins el pla de comunicació que s’està portant a terme, hem cregut adequat actualitzar la imatge corporativa de l’entitat. No es tracta d’un canvi,…