Actualitat / Notícies

Documental 18+1: Un jovent que camina

Tres joves del projecte d’acompanyament amb joves “Joves migrats sols” han participat aportant el seu testimoni dins el projecte “18+1” de l’Agència Talaia. Es tracta d’una sèrie documental imprescindible on els joves han pogut explicar tant el seu trajecte fins arribar a Espanya, com les dificultats amb les que s’han trobat i els objectius i somnis que tenen.
Els educadors del projecte i de Fundació SER.GI també han pogut aportar el seu testimoni.

L’Agència Talaia ha realitzat la sèrie documental de 10 capítols que tracten diverses perspectives de la realitat dels joves que migren sols. El projecte, estrenat amb la col·laboració de La Directa, ha estat rodat a la província de Girona, la Frontera Sud de l’Estat espanyol, les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla i el Marroc.

Des del 3 de febrer, cada dia s’ha publicat un capítol nou fins al dia 14, en que s’ha culminat la presentació de la sèrie documental.

Ocupen titulars, estadístiques i tertúlies però poques vegades se’ls ha preguntat la seva opinió o se’ls ha donat un espai per parlar. Per aquest motiu, 18+1 esdevé una oportunitat de conèixer i posar noms a aquests joves que continuen recordant-nos que no són un acrònim.

El passat mes de març, 18+1 va guanyar el premi a millor projecte periodístic als Premis Carles Rahola, atorgat per la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes. Aquesta sèrie documental és avui una realitat gràcies també al suport de Girona Acull, el Consell de Cohesió Social de l’Ajuntament de Girona i Dipsalut.

 


Podeu veure tots els capítols aquí: LaDirecta/18+1

Notícies relacionades

Jornada Educo 2023
Educació

Jornada tècnica pels drets de la infància a Madrid

La setmana passada vam participar en la II Jornada “La Infancia En El Centro” que organitza anualment l’ONG Educo. Són dos dies on moltes entitats de tot l’estat espanyol que treballem amb infants i joves,…

MRP Girona logo
Educació

10 anys del MRP de Girona

El passat 1 de març el Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Girona, va celebrar els 10 anys de la seva refundació, amb un acte titulat “La pedagogia del Projecte” a la Facultat d’Educació i…

Educació

Col·laboració amb el grau de Pedagogia de la UdG

Iniciem una col·laboració amb estudiants del grau de Pedagogia de la UdG en relació amb els seus Treballs de Final de Grau (TFG).  Des del curs passat els estudiants de pedagogia de la UdG poden…