Actualitat / Notícies

Documental 18+1: Un jovent que camina

Tres joves del projecte d’acompanyament amb joves “Joves migrats sols” han participat aportant el seu testimoni dins el projecte “18+1” de l’Agència Talaia. Es tracta d’una sèrie documental imprescindible on els joves han pogut explicar tant el seu trajecte fins arribar a Espanya, com les dificultats amb les que s’han trobat i els objectius i somnis que tenen.
Els educadors del projecte i de Fundació SER.GI també han pogut aportar el seu testimoni.

L’Agència Talaia ha realitzat la sèrie documental de 10 capítols que tracten diverses perspectives de la realitat dels joves que migren sols. El projecte, estrenat amb la col·laboració de La Directa, ha estat rodat a la província de Girona, la Frontera Sud de l’Estat espanyol, les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla i el Marroc.

Des del 3 de febrer, cada dia s’ha publicat un capítol nou fins al dia 14, en que s’ha culminat la presentació de la sèrie documental.

Ocupen titulars, estadístiques i tertúlies però poques vegades se’ls ha preguntat la seva opinió o se’ls ha donat un espai per parlar. Per aquest motiu, 18+1 esdevé una oportunitat de conèixer i posar noms a aquests joves que continuen recordant-nos que no són un acrònim.

El passat mes de març, 18+1 va guanyar el premi a millor projecte periodístic als Premis Carles Rahola, atorgat per la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes. Aquesta sèrie documental és avui una realitat gràcies també al suport de Girona Acull, el Consell de Cohesió Social de l’Ajuntament de Girona i Dipsalut.

 


Podeu veure tots els capítols aquí: LaDirecta/18+1

Notícies relacionades

microBeques16+ a Girona Televisió
Educació

Parlem de les MicroBeques16+ a TVGirona

Esther Salvachúa, cap del projecte Porta d’Accés a Salt, explica la campanya MicroBeques16+ al magazín TDTot de TVGirona. Moltes persones joves abandonen els estudis per falta de recursos de les seves famílies i s’allunyen així…

Tarda Jove de Lloret - teatre Companyia Els Peripatètics
Educació

Teatre final de curs del grup de Tarda Jove de Lloret

Moltes emocions viscudes a l’estrena de la Companyia Els Peripatètics amb el treball realitzat per les joves del projecte Tarda Jove de Lloret de Mar. La companyia, amb la col·laboració de Meraki Films Productions, ha fet…