Actualitat / Notícies

Clausura amb èxit del primer cicle “Siner[GI]es. Identitat, Diversitat i Inclusió”

Ahir va finalitzar el cicle “Siner[GI]es. Identitat, Diversitat i Inclusió”, que es va iniciar 13 d’octubre amb la intervenció de Dolors Bassa, consellera de Treball, Serveis Socials i Famílies, i Bru Pellissa, president de la Fundació SER.GI, i que ha constat de quatre diàlegs i dues activitats de sensibilització.

Els diferents actes del cicle, que s’han desenvolupat cada dijous entre el 13 d’octubre i el 17 de novembre, ha fidelitzat un públic que ha valorat molt positivament tant els diàlegs com les activitats de teatre fòrum i cinefòrum.

En els diàlegs s’han pogut sentir la veu de persones arribades d’altres parts del món i que formen part del nostre entramat social i cultural. S’ha pogut reflexionar sobre temes com la identitat, des de la vessant de la psicologia i de la filosofia; sobre la realitat dels refugiats, tant en el conflicte bosnià que ens queda més llunyà en el temps com des del conflicte sirià; sobre el paper de dona que ha arribat de diferents llocs del món; i sobre les realitats del mercat laboral actual. Però també s’han creat altres espais de reflexió sobre la convivència com el teatre fòrum “Mustafà és al replà” amb la companyia Forn de teatre Pa’tothom, que va sorprendre molt positivament al públic amb molta implicació i participació per part seva.

Aquests quatre diàlegs es podran trobar, per tornar-los a veure i treballar el seus continguts, al canal de Youtube de la Fundació SER.GI (goo.gl/xfoMLI).

L’acte de clausura del cicle Siner[GI]es es va encetar amb la intervenció de Lluís Puigdemont, director de la Fundació SER.GI, i Joaquim Rodríguez, regidor delegat d’ocupació de l’Ajuntament de Girona, i va comptar amb Carles Solà, director del programa de TV3 “Tot un món”, que va dinamitzar el cinefòrum de la pel·lícula “Samba”.

El cicle ha estat organitzat per la Fundació SER.GI, i ha comptat amb el suport de la Secretària d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…