La jornada “Antics i nous reptes de l’educació social. 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les Comarques Gironines” es va celebrar el passat 11 de novembre de 2016, a la Facultat de Psicologia i Educació de la UdG en motiu de l’aniversari de l’arrancada d’aquesta escola.
El 2016 ha fet 30 anys que l’Escola d’Educadors Especialitzats de les Comarques Gironines va iniciar el primer curs de la primera promoció. El començament de l’Escola va representar un pas més per a la consolidació de l’actual professió d’educadors socials i ho va fer recollint la iniciativa i l’impuls de persones que tenien la voluntat de formar-se en allò que dia rera dia estaven fent en els seus llocs de treball.
La singularitat del projecte i dels objectius, l’equip que va estar al cas del seu desenvolupament, les persones que s’hi van formar i la seva oportunitat històrica van fer que encara ara sigui un referent en la professió i, també, en la implantació d’una manera d’entendre l’educació social.
Acompanyats per la Facultat de Psicologia i Educació de la Universitat de Girona, volem retre un reconeixement a l’equip que va impulsar l’Escola, a qui va formar part de l’equip docent, a qui va facilitar la implantació i també als alumnes que hi van passar, que van aplicar la seva proposta en la seva pràctica professional.
Des de llavors, han estat 30 anys de perspectives, de reptes, d’enfocaments, de contextos d’intervenció i de somnis. Ara, hem volgut crear una meravellosa oportunitat de parlar i conversar sobre quins han estat els reptes i les perspectives al llarg d’aquests 30 anys i també dels futurs.
És per això que des de la Fundació SER.GI i la Universitat de Girona es va impulsar aquesta jornada “Antics i nous reptes de l’educació social. 30 anys de l’Escola d’Educadors Especialitzats de les Comarques Gironines” que es va realitzar el passat 11 de novembre de 2016, a la Facultat de Psicologia i Educació de la UdG.
Els dies 10 i 11 de març, no et perdis la Jornada Anual d’Educació 360. Reflexionarem, compartirem i aprendrem de les experiències de comunitats que s’han reinventat i han treballat col·laborativament amb els seus entorns per convertir les dificultats en oportunitats per sostenir una educació ampliada per a tothom.
Un 72% de les famílies ateses des de la Fundació SER.GI per qüestions d’habitatge no poden fer front al pagament del lloguer. Si bé el 2019, eren un 48,5%, aquest 2020 s’ha incrementat en un 25%. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També […]
El passat 11 de gener vam iniciar les sessions de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a viure a la ciutat de Girona. En aquesta edició hi participen persones d’entre 19 i 45 anys, principalment joves fins a 25 anys provinents de diverses nacionalitats com Marroc, Nicaragua, Costa de Marfil i sobretot […]