Actualitat / Notícies

Calen 25N cada dia

Cada dia hauríem de tenir present el rebuig a totes les conductes masclistes que lamentablement la nostra societat encara té envers les dones. Cada dia i no només el 25N i el 8M, hem de ser ferms en la lluita contra tota aquesta violència masclista. A la feina, al carrer, a casa, al supermercat, amb les amistats, amb la família, amb la parella, arreu hem de combatre i teixir complicitats per erradicar-la.

A la Fundació SER.GI ahir vam participar activament en els múltiples actes i activitats organitzades des dels diferents ajuntaments i poblacions on treballem arran del dia internacional contra les violències masclistes. Un treball en xarxa entre tots els projectes comunitaris on es fomenta la participació de la ciutadania, la prevenció, sensibilització, denúncia i empoderament contra aquestes violències. Tot seguit en posem alguns exemples.

A Lloret de Mar vam participar en la redacció d’una carta conjunta de suport mutu per a totes les dones que pateixen violències. Un treball impulsat des del Pla Local de Ciutadania i amb el suport del Pla de desenvolupament comunitari, el projecte Tarda Jove, l’associació l’Aurora, l’Espai Famílies i Càritas Lloret.

(Notícia a Nova ràdio Lloret)
Lectura d’una carta de suport mutu per a les dones que pateixen violències per commemorar el 25-N

Paral·lelament es va realitzar una performance per denunciar les violències en record per a les 66 dones mortes per violència masclista i els cinc infants morts per violència vicària aquest any.

(Notícia a Nova ràdio Lloret)
Record per a les 66 dones mortes per violència masclista i els cinc infants morts per violència vicària

A La Bisbal d’Empordà es va col·laborar en la recerca de persones referents participants al vídeo “La Bisbal diu prou!” que va realitzar l’Ajuntament.

(Vídeo i informació al web de l’Ajuntament de La Bisbal)
La Bisbal diu prou

A Figueres, les mediadores van assistir a tots els actes organitzats amb les dones dels tallers “Dones migrades i violència de gènere”.

A Girona vam assistir a l’acte oficial organitzat per La Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació de Girona on l’Associació Amunt i Crits, Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà en va llegir el comunicat.

A la comarca de la Selva, vam assistir a l’acte organitzat pel Consell Comarcal de la Selva, amb el colpidor testimoniatge de fills i filles de víctimes de violència masclista.

I a tants d’altres actes de les comarques gironines que de manera individual les diferents persones que formem part de la Fundació SER.GI vam voler participar i donar suport.


I finalment, per finalitzar aquest petit recull, volem destacar la taula rodona “Sobreviure a les violències“, que organitzem aquest divendres i el cinefòrum que farem el dissabte amb la pel·lícula “Volver a empezar (Herself)”, actes emmarcats dins el 6è cicle Sinergies 2021.


Veure programa

Notícies relacionades

Formació de cures a Torroella de Montgrí
Participació i Ciutadania

Formació de Cures a Torroella de Montgrí

Aquesta primavera hem iniciat una formació per a dones que fan treball de cures i de la llar a Torroella de Montgrí.  Aquesta formació dona continuïtat a tot un seguit d’accions que s’estan portant a…

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…