Actualitat / Notícies

Atenció al sensellarisme

Des del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ens han fet un encàrrec per l’elaboració d’una proposta per atendre el sensellarisme a l’Alt Empordà.

Les LÍNIES D’ACTUACIÓ seràn

  • Recollir les bases teòriques per fer una intervenció en sensellarisme a la comarca, responent als estàndards que marca el treball de intervenció social en Housing first
  • Es visibilitzaran els perfils d’usuaris i les seves necessitats habitacionals que actualment són presents a l’Alt Empordà i fan demanda o es constata que no disposen d’habitatge o que aquest és poc adequat. 
  • Es redactarà una fitxa tècnica de intervenció de cada habitatge, segons els perfils que s’identifiquin i vagin destinats. 
  • Definir la metodologia de treball a cada habitatge i d’acompanyament als usuaris que se’ls arrendi un habitatge. 
  • S’elaborarà un mapa de recursos pel treball de coordinació i el treball en xarxa entre professionals per ser més eficients i efectius a l’hora de fer l’acompanyament social dels usuaris. 

La proposta es treballarà a partir del proper gener i fins el juny 2022. Un cop realitzat l’estudi, el Consell Comarcal valorarà la proposta per tal de posteriorment portar-la a terme.

Notícies relacionades

Habitatge social

Un miler d’expedients tramitats a Lloret

Durant aquesta passada setmana les companyes del servei d’habitatge de Lloret de Mar han enllestit la tramitació d’aproximadament un miler d’expedients de prestacions econòmiques per al pagament del lloguer per aquest 2023. Són ajudes destinades…

Habitatge social

Parlem del projecte ReHabitem a Catalunya Ràdio

Part dels habitatges que aconseguim amb el projecte ReHabitem es destinaran a acollir-hi dones supervivents a la violència masclista. N’hem parlat al programa Catalunya al Dia de Catalunya Ràdio. Si tens un habitatge que ara no…