Actualitat / Notícies

Acompanyament a joves migrats sols

Atès al confinament, el projecte d’acompanyament a joves migrats sols en situació d’exclusió social que realitzem a Girona s’ha vist afectat. No per aquest motiu però, deixem d’acompanyar als joves. Des de la Fundació i des de fa dues setmanes estem repartint cistelles d’alimentació i productes d’higiene al domicili de set joves que viuen en situació de vulnerabilitat a la ciutat.

Abans de l’aparició de la pandèmia, s’oferia un servei diari de 4 hores on els joves podien accedir a un espai on poder cobrir certes necessitats bàsiques a nivell d’alimentació i higiene, així com acompanyar-los en tema d’assessorament a nivell de documentació, amb coordinació amb els serveis jurídics d’altres entitats​, i també a nivell emocional, formatiu, oci… amb altres recursos de la xarxa  Lamentablement aquest servei ara no es pot realitzar de la mateixa manera, tanmateix, els nostres tècnics procuren seguir amb el contacte individual de cadascun d’ells, per tal de, quan es pugui, vincular-los i enxarxar-los amb diferents serveis del municipi, ja siguin entitats esportives, socials, voluntaris o espais joves entre d’altres.

Un altre dels objectius de futur del projecte serà dur a terme accions de sensibilització i conscienciació de la població, amb la finalitat de desestigmatizar aquest col·lectiu.
En la mateixa línia, estem col·laborant i donant suport, juntament amb l’Espai AntiRacista Salt-Girona i diferents entitats i persones a nivell individual, al grup de joves migrats en lluita que participa de la “Tancada per drets“, que actualment estan a l’alberg Cerverí de Girona.

Aquest projecte és un encàrrec del Consell de Cohesió i Serveis Socials de la ciutat de Girona, que el conformen l’Ajuntament i entitats socials de la ciutat, i està finançat per DIPSALUT a través de la convocatòria de “Benestar i Comunitat”.

 

Detall cistella
Detall d’una de les cistelles entregades

 

Notícies relacionades

Jornada Educo 2023
Educació

Jornada tècnica pels drets de la infància a Madrid

La setmana passada vam participar en la II Jornada “La Infancia En El Centro” que organitza anualment l’ONG Educo. Són dos dies on moltes entitats de tot l’estat espanyol que treballem amb infants i joves,…

MRP Girona logo
Educació

10 anys del MRP de Girona

El passat 1 de març el Moviment de Renovació Pedagògica (MRP) de Girona, va celebrar els 10 anys de la seva refundació, amb un acte titulat “La pedagogia del Projecte” a la Facultat d’Educació i…

Educació

Col·laboració amb el grau de Pedagogia de la UdG

Iniciem una col·laboració amb estudiants del grau de Pedagogia de la UdG en relació amb els seus Treballs de Final de Grau (TFG).  Des del curs passat els estudiants de pedagogia de la UdG poden…