Actualitat / Notícies

Acompanyament a joves migrats sols

Atès al confinament, el projecte d’acompanyament a joves migrats sols en situació d’exclusió social que realitzem a Girona s’ha vist afectat. No per aquest motiu però, deixem d’acompanyar als joves. Des de la Fundació i des de fa dues setmanes estem repartint cistelles d’alimentació i productes d’higiene al domicili de set joves que viuen en situació de vulnerabilitat a la ciutat.

Abans de l’aparició de la pandèmia, s’oferia un servei diari de 4 hores on els joves podien accedir a un espai on poder cobrir certes necessitats bàsiques a nivell d’alimentació i higiene, així com acompanyar-los en tema d’assessorament a nivell de documentació, amb coordinació amb els serveis jurídics d’altres entitats​, i també a nivell emocional, formatiu, oci… amb altres recursos de la xarxa  Lamentablement aquest servei ara no es pot realitzar de la mateixa manera, tanmateix, els nostres tècnics procuren seguir amb el contacte individual de cadascun d’ells, per tal de, quan es pugui, vincular-los i enxarxar-los amb diferents serveis del municipi, ja siguin entitats esportives, socials, voluntaris o espais joves entre d’altres.

Un altre dels objectius de futur del projecte serà dur a terme accions de sensibilització i conscienciació de la població, amb la finalitat de desestigmatizar aquest col·lectiu.
En la mateixa línia, estem col·laborant i donant suport, juntament amb l’Espai AntiRacista Salt-Girona i diferents entitats i persones a nivell individual, al grup de joves migrats en lluita que participa de la “Tancada per drets“, que actualment estan a l’alberg Cerverí de Girona.

Aquest projecte és un encàrrec del Consell de Cohesió i Serveis Socials de la ciutat de Girona, que el conformen l’Ajuntament i entitats socials de la ciutat, i està finançat per DIPSALUT a través de la convocatòria de “Benestar i Comunitat”.

 

Detall cistella
Detall d’una de les cistelles entregades

 

Notícies relacionades

Repensem l'escola 2024
Educació

Eco feminisme i educació per repensar el present i el futur

El passat dissabte dia 24 de febrer va tenir lloc el 9è Repensem l’Escola dedicat a l’ECOFEMINISME i EDUCACIÓ, organitzat pel Moviment de Renovació Pedagògica de Girona amb el suport de la Fundació SERGI. La…

Joves en primera persona
Educació

Joves en primera persona

Aquest any hem iniciat una col·laboració amb Nova Ràdio Lloret, on joves a qui acompanyem es converteixen en protagonistes d’un programa radiofònic. Són joves entre 13 i 25 anys que participen dels projectes Tarda Jove…

Repensem l'escola 2024: Ecofeminisme i educació
Educació

Repensem l’escola 2024: Ecofeminisme i educació

Us convidem a participar a una nova edició de la jornada educativa REPENSEM L’ESCOLA d’aquest curs 2024. És una jornada de debat i experiències per a la pràctica docent que cada any promovem des del…