Atès al confinament, el projecte d’acompanyament a joves migrats sols en situació d’exclusió social que realitzem a Girona s’ha vist afectat. No per aquest motiu però, deixem d’acompanyar als joves. Des de la Fundació i des de fa dues setmanes estem repartint cistelles d’alimentació i productes d’higiene al domicili de set joves que viuen en situació de vulnerabilitat a la ciutat.
Abans de l’aparició de la pandèmia, s’oferia un servei diari de 4 hores on els joves podien accedir a un espai on poder cobrir certes necessitats bàsiques a nivell d’alimentació i higiene, així com acompanyar-los en tema d’assessorament a nivell de documentació, amb coordinació amb els serveis jurídics d’altres entitats, i també a nivell emocional, formatiu, oci… amb altres recursos de la xarxa Lamentablement aquest servei ara no es pot realitzar de la mateixa manera, tanmateix, els nostres tècnics procuren seguir amb el contacte individual de cadascun d’ells, per tal de, quan es pugui, vincular-los i enxarxar-los amb diferents serveis del municipi, ja siguin entitats esportives, socials, voluntaris o espais joves entre d’altres.
Un altre dels objectius de futur del projecte serà dur a terme accions de sensibilització i conscienciació de la població, amb la finalitat de desestigmatizar aquest col·lectiu.
En la mateixa línia, estem col·laborant i donant suport, juntament amb l’Espai AntiRacista Salt-Girona i diferents entitats i persones a nivell individual, al grup de joves migrats en lluita que participa de la “Tancada per drets“, que actualment estan a l’alberg Cerverí de Girona.
Aquest projecte és un encàrrec del Consell de Cohesió i Serveis Socials de la ciutat de Girona, que el conformen l’Ajuntament i entitats socials de la ciutat, i està finançat per DIPSALUT a través de la convocatòria de “Benestar i Comunitat”.
Els dies 10 i 11 de març, no et perdis la Jornada Anual d’Educació 360. Reflexionarem, compartirem i aprendrem de les experiències de comunitats que s’han reinventat i han treballat col·laborativament amb els seus entorns per convertir les dificultats en oportunitats per sostenir una educació ampliada per a tothom.
Un 72% de les famílies ateses des de la Fundació SER.GI per qüestions d’habitatge no poden fer front al pagament del lloguer. Si bé el 2019, eren un 48,5%, aquest 2020 s’ha incrementat en un 25%. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També […]
El passat 11 de gener vam iniciar les sessions de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a viure a la ciutat de Girona. En aquesta edició hi participen persones d’entre 19 i 45 anys, principalment joves fins a 25 anys provinents de diverses nacionalitats com Marroc, Nicaragua, Costa de Marfil i sobretot […]