Acompanyament a les persones

Acollida i acompanyament a famílies refugiades ucraïneses

7 d'abril de 2022

Des dels diferents programes que tenim a l’Àrea de Participació i Ciutadania estem realitzant acollida i acompanyament a les famílies refugiades ucraïneses que arriben arran del conflicte bèl·lic.

Uns dels punts d’acollida és el que s’ha fet al Centre Cívic de Can Carbó a Lloret de Mar. Liderat per L’Àrea de Serveis especialitzats de l’Ajuntament, l’equip del Pla de Ciutadania ha assumit un rol patagònic en el desplegament del Servei. S’estan fent accions de primera acollida, derivació a Creu Roja i derivació a les seccions de l’ajuntament pertinents. Donada la gran demanda de les famílies, s’han anat afegint serveis al dispositiu com els tramitadors de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), per tal de facilitar la tasca d’empadronament, així com Serveis Socials Bàsics i d’Inclusió. Totes aquestes accions han tingut el reforç i suport de voluntaris ucraïnesos que realitzen les traduccions a les persones ateses.

Actualment, Lloret té un total de més de 681 refugiats empadronats a la vila i ja ha tramitat l’escolarització de 142 infants des de P3 a 4t d’ESO. En paral·lel, des de l’Oficina de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística, s’ha ampliat l’oferta de cursos de nivell inicial per poder fer l’acollida lingüística a les persones acabades d’arribar al municipi on hi ha hagut un centenar d’inscripcions.


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies