Lloret presenta el projecte parelles lingüístiques entre diferents comunitats religioses
Dia: 16 d’octubre
Hora: 19h.
Lloc: Sala de Plens de l’Ajuntament de Lloret de Mar
El proper 16 d’octubre a les 19h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, el Dr Francesc Torralba, escriptor, catedràtic de la Universitat Ramon Llull i president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa realitzarà una ponència sobre criteris ètics i recomanacions per millorar la convivència, l’harmonia social i el respecte a la diversitat religiosa. Posteriorment es realitzarà la presentació oficial del projecte pilot de parelles lingüístiques entre diferents comunitats religioses.
Aquesta presentació del Dr. Torralba forma part del Cicle Pluralisme, Convivència i Religió i s’emmarca en el projecte de sensibilització Lloret, mar de cultures; un espai de trobada per sensibilitzar a la ciutadania, donar cabuda al coneixement i a la reflexió, a activitats divulgatives, artístiques i lúdiques. En el marc d’aquestes projecte s’han dut a terme xerrades entre els representants de les diferents confessions del nostre municipi en espais com l’església de Sant Romà, la mesquita del Molí i o la mesquita de Can Carbó.
Coneixedors d’aquestes iniciativa des de la Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) es va considerar a Lloret com la seu idònia per impulsar a Lloret el projecte del Voluntariat per la Llengua Interreligios.
Aquest projecte, que es desenvolupa des de l’Ajuntament de Lloret de Mar ha estat impulsat per la DGAR i compta amb el suport de la Direcció General de Polítiques Lingüístiques, a través de l’oficina que el Consorci per a la Normalització Lingüística té al municipi.
Els dies 10 i 11 de març, no et perdis la Jornada Anual d’Educació 360. Reflexionarem, compartirem i aprendrem de les experiències de comunitats que s’han reinventat i han treballat col·laborativament amb els seus entorns per convertir les dificultats en oportunitats per sostenir una educació ampliada per a tothom.
Un 72% de les famílies ateses des de la Fundació SER.GI per qüestions d’habitatge no poden fer front al pagament del lloguer. Si bé el 2019, eren un 48,5%, aquest 2020 s’ha incrementat en un 25%. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També […]
El passat 11 de gener vam iniciar les sessions de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a viure a la ciutat de Girona. En aquesta edició hi participen persones d’entre 19 i 45 anys, principalment joves fins a 25 anys provinents de diverses nacionalitats com Marroc, Nicaragua, Costa de Marfil i sobretot […]