Actualitat / Notícies

Parelles lingüístiques entre comunitats religioses a Lloret de Mar

Valoració molt positiva de la prova pilot que s’ha fet a Lloret, en què s’han creat cinc parelles lingüístiques amb persones de diferents religions. L’objectiu era fomentar la convivència entre diferents religions en un mateix territori, fent que les persones es coneguin entre elles, i, a la vegada, potenciar l’ús del català.

La iniciativa s’ha presentat aquest passat dijous, 16 d’octubre, a l’Ajuntament, coincidint amb una xerrada sobre com es pot millorar la convivència en una societat amb molta diversitat de religions, a càrrec del president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba. En l’acte, el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, ha destacat que la satisfacció de la campanya és doble: promou la relació entre diferents confessions religioses i es fomenta la llengua catalana, bàsica per a la cohesió social del país.


Aquesta ha estat la segona xerrada d’un cicle de conferències sobre religió, que l’Ajuntament espera seguir impulsant. Així com també espera repetir l’experiència de les parelles lingüístiques de diferents religions. De moment, les cinc que hi han participat han quedat molt satisfetes. És el cas d’en Toni i la Lolita, que a l’acte d’ahir es van intercanviar un regal d’agraïment. A més, les parelles han fet un vídeo on expliquen la seva experiència.

El projecte està organitzat per l’Ajuntament de Lloret, i compta amb el suport de  la Fundació SER.GI i de la Direcció General de Política Lingüística.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…