Actualitat / Notícies

Parelles lingüístiques entre comunitats religioses a Lloret de Mar

Valoració molt positiva de la prova pilot que s’ha fet a Lloret, en què s’han creat cinc parelles lingüístiques amb persones de diferents religions. L’objectiu era fomentar la convivència entre diferents religions en un mateix territori, fent que les persones es coneguin entre elles, i, a la vegada, potenciar l’ús del català.

La iniciativa s’ha presentat aquest passat dijous, 16 d’octubre, a l’Ajuntament, coincidint amb una xerrada sobre com es pot millorar la convivència en una societat amb molta diversitat de religions, a càrrec del president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba. En l’acte, el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, ha destacat que la satisfacció de la campanya és doble: promou la relació entre diferents confessions religioses i es fomenta la llengua catalana, bàsica per a la cohesió social del país.


Aquesta ha estat la segona xerrada d’un cicle de conferències sobre religió, que l’Ajuntament espera seguir impulsant. Així com també espera repetir l’experiència de les parelles lingüístiques de diferents religions. De moment, les cinc que hi han participat han quedat molt satisfetes. És el cas d’en Toni i la Lolita, que a l’acte d’ahir es van intercanviar un regal d’agraïment. A més, les parelles han fet un vídeo on expliquen la seva experiència.

El projecte està organitzat per l’Ajuntament de Lloret, i compta amb el suport de  la Fundació SER.GI i de la Direcció General de Política Lingüística.

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…