Actualitat / Notícies

Vols conèixer experiències comunitàries d’èxit de la mà dels seus impulsors?

Des de la Crida #ComunitatsqueEduquen de la Fundació Jaume Bofill s’ha programat una visita al nostre projecte Tallers d’Estudi Assistit amb Famílies (TEAF) a l’Escola Dalmau Carles de Girona. Apunteu-vos-hi!

Després de l’èxit de participació en la presentació de la crida Comunitats Que Eduquen que es va realitzar el 29 de gener de 2018 en el marc de la jornada Educació 360, educació a temps complet, des de la Fundació Jaume Bofill s’ha planificat 4 visites a entitats per a conèixer iniciatives comunitàries d’èxit de la mà dels seus impulsors.

Aquestes visites tenen l’objectiu d’inspirar, aprendre i compartir experiències comunitàries que contribueixen a donar resposta a un dels 4 reptes específics de la crida.

Es vol oferir un espai de reflexió compartida amb els impulsors de les iniciatives que permeti identificar els elements clau, reptes i oportunitats del treball comunitari a partir d’experiències valuoses. Es per això que s’aprofitarà el bagatge de tots els participants per intercanviar coneixements sobre el paper clau dels projectes educatius comunitaris en la millora de les oportunitats educatives dels infants i joves.

Cada visita té una capacitat per a 50 persones. Al finalitzar la visita, es destinaran 20 minuts a resoldre els dubtes sobre les diferents fases, criteris i funcionament de la crida #ComunitatsQueEduquen.

A continuació es presenten els reptes i les iniciatives a les que us podeu inscriure:

Repte 1: Incrementar l’accés i participació a tots els infants i joves a iniciatives d’alt valor educatiu, garantint la igualtat d’oportunitats
23/03/18 de 16.30 h a 18.30 h. Conf. Sardanista de Catalunya (Barcelona)
Visita Associació Riborquestra. Projecte Riborquestra

Repte 2: Connectar el temps lectiu i el no lectiu, el formal i no formal
20/03/18 de 17.30 h a 19.30 h. Escola Josep Dalmau i Carles (Girona)
Visita Fundació Ser.GI. Projecte Estudi Assistit amb Famílies

Repte 3: Desenvolupar el potencial educatiu de la comunitat
19/03/18 de 16 h a 18 h. C/Reina Amàlia 22 (Barcelona)
Visita a càrrec del Casal dels Infants. Projecte Casal Familiar

Repte 4: Connectar els interessos dels infants i joves amb els recursos educatius del territori
22/03/18 de 17.30 h a 19.30 h. Espai juvenil Mercè Rodoreda (Barcelona)
Visita a càrrec de la Fundació Marianao. Projecte Esfera Jove

Més informació i inscripcions

Notícies relacionades

Repensem l'escola 2024
Educació

Eco feminisme i educació per repensar el present i el futur

El passat dissabte dia 24 de febrer va tenir lloc el 9è Repensem l’Escola dedicat a l’ECOFEMINISME i EDUCACIÓ, organitzat pel Moviment de Renovació Pedagògica de Girona amb el suport de la Fundació SERGI. La…