Actualitat / Notícies

La desfilada solidària de l’AGE recapta més de cinc mil euros a benefici de la Fundació SER.GI

L’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) ha recaptat 5.120 euros amb la desfilada solidària que es va organitzar el passat divendres al vespre al Teatre Municipal de Girona, que va ser un gran èxit, amb les entrades pràcticament exhaurides. L’any passat es van aconseguir 3.920 euros amb la desfilada de dones empresàries que es va fer al centre cultural La Mercè de Girona, que es va omplir, i aquest any s’ha optat per un espai més gran. La presidenta de l’AGE, Maria Rosa Agustí, agraeix un any més a l’Ajuntament de Girona el suport rebut i la presència a l’acte de l’alcaldessa Marta Madrenas, i la resta d’autoritats. I també a tots els patrocinadors i als assistents la seva implicació. “Això ens anima a continuar tirant endavant aquesta iniciativa i a seguir aportant el nostre gra de sorra per aconseguir una societat millor”, destaca Agustí. Madrenas va agrair a l’AGE la gran tasca que fa.

A la desfilada d’ahir hi van participar disset empresàries, sòcies d’AGE. Els diners recaptats amb la venda d’entrades d’aquesta tercera edició es destinaran íntegrament al projecte ”joves, adolescents i violència de gènere” de la Fundació Ser.Gi, destinat a la prevenció que va ser escollit en el concurs de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) i al que es dona suport aquest any. El projecte destaca la importància del treball educatiu en la franja d’edat d’entre els 12 i 16 anys, és a dir entre els joves que estan cursant l’ESO, ja que es considera que es tracta d’una etapa de la vida clau per poder inculcar valors i fer prevenció de la violència de gènere. La Fundació Ser.Gi ha rebut en els darrers anys demandes explícites per tractar el tema del gènere en els instituts des de l’expertesa que té l’entitat en el treball amb joves en relació a temes com la convivència i els conflictes. La gerent de Ser.Gi, Isabel Lozano, va explicar que uns 500 joves es podran beneficiar dels diners aconseguits amb la desfilada. La recaptació de l’any passat ha servit per donar un impuls al projecte d’habitatges per a dones afectades per violència de gènere, segons es va explicar. L’audio d’un testimoni va servir per posar de manifest la gran tasca que s’està duent a terme en aquest apartat.

Un objectiu prioritari del programa que ha guanyat el darrer concurs és “disminuir la probabilitat que la violència aparegui, intentant transformar els entorns de risc i reforçant les capacitats i habilitats personals, amb l’objectiu de detectar a temps si es produeix una situació de violència i afrontar-la”, segons s’explica. També es vol generar “la reflexió i el pensament crític sobre les pautes de relació per tal que les maneres de relacionar-se es basin en la igualtat, respecte, confiança i comunicació”. Es contempla també una formació adreçada al professorat i un assessorament.

La desfilada es va dur a terme per primer cop el 2016 en record a la periodista i sòcia de l’AGE, Cuca Mascort, que va organitzar una desfilada solidària el 2013. El 2016 passat es va recuperar aquesta iniciativa, i l’any passat s’hi va sumat per primer cop el concurs.

Aquest any s’ha comptat amb la col·laboració de les associades Scarlatta Complements, Liu.Jo, Tua Misura, Obiols Vintage, Ingrid Moda, Noduka i ARC moda.

Sobre l’AGE
Associació empresarial i professional d’àmbit gironí, constituïda amb l’objectiu de representar i donar suport a les dones empresàries i directives. L’AGE va néixer l’any 1994 per tal de promoure el desenvolupament ple de la dona en la seva condició d’empresària, professional o directiva. L’AGE s’implica cada any en projectes solidaris de les comarques de Girona.

Notícies relacionades