Actualitat / Notícies

Valoracions molt positives del projecte “Parlem a l’escola” a Platja d’Aro

Aquest mes de maig ha finalitzat el projecte “Parlem a l’escola” que es va iniciar com a novetat el passat mes de febrer a Platja d’Aro. El projecte és fruit del treball conjunt del Servei Comarcal de Català del Baix Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà, l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i la Fundació SER.GI.

Aquesta iniciativa va adreçada a les famílies dels centres de primària de la ciutat, sobretot a pares i mares nouvinguts amb l’objectiu de poder practicar la llengua i afavorir, així, la relació família i escola.

La proposta consisteix en un grup de conversa d’una hora setmanal, durant 10 setmanes, per a famílies dels centres educatius en les quals els professionals de referència hagin detectat una mancança de competències lingüístiques i dificultat en la relació entre la mateixa família i la comunitat educativa. Aquests projecte pilot s’ha implementant a la Masia Bas amb famílies de l’escola Fanals d’Aro i també s’hi han acollit algunes de l’escola Els Estanys. La iniciativa ha estat conduïda per la tècnica comunitària de l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro i la dinamitzadora comarcal del Voluntariat per la llengua i s’emmarca dins el programa Voluntariat per la llengua amb un doble objectiu: que les participants puguin iniciar-se a practicar la llengua i aconseguir millorar la comunicació entre les famílies i la comunitat educativa.

S’han treballat aspectes diversos, com les presentacions, el sistema educatiu, el material escolar, les maneres de comunicar-se amb l’escola o els menús del menjador, i s’ha aprofitat per comentar informacions de l’escola (sortides, xerrades, campanya de donació de sang…).

En general el projecte ha tingut valoracions molt positives i s’aposta per realitzar una segona edició el proper curs oberta a tots els centres educatius del municipi.

Notícies relacionades

Formació de cures a Torroella de Montgrí
Participació i Ciutadania

Formació de Cures a Torroella de Montgrí

Aquesta primavera hem iniciat una formació per a dones que fan treball de cures i de la llar a Torroella de Montgrí.  Aquesta formació dona continuïtat a tot un seguit d’accions que s’estan portant a…

8M-2024 dones fundació SERGI
Participació i Ciutadania

El 8 de març hi som, i la resta de dies també

I un any més, torna a ser 8 de març… Un dia en que se succeeixen actes, parlaments, activitats variades; llaços liles per tot arreu… Està molt bé. És un dia per ser-hi, per visibilitzar…