Actualitat / Notícies

Valoracions molt positives del projecte “Parlem a l’escola” a Platja d’Aro

Aquest mes de maig ha finalitzat el projecte “Parlem a l’escola” que es va iniciar com a novetat el passat mes de febrer a Platja d’Aro. El projecte és fruit del treball conjunt del Servei Comarcal de Català del Baix Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà, l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i la Fundació SER.GI.

Aquesta iniciativa va adreçada a les famílies dels centres de primària de la ciutat, sobretot a pares i mares nouvinguts amb l’objectiu de poder practicar la llengua i afavorir, així, la relació família i escola.

La proposta consisteix en un grup de conversa d’una hora setmanal, durant 10 setmanes, per a famílies dels centres educatius en les quals els professionals de referència hagin detectat una mancança de competències lingüístiques i dificultat en la relació entre la mateixa família i la comunitat educativa. Aquests projecte pilot s’ha implementant a la Masia Bas amb famílies de l’escola Fanals d’Aro i també s’hi han acollit algunes de l’escola Els Estanys. La iniciativa ha estat conduïda per la tècnica comunitària de l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro i la dinamitzadora comarcal del Voluntariat per la llengua i s’emmarca dins el programa Voluntariat per la llengua amb un doble objectiu: que les participants puguin iniciar-se a practicar la llengua i aconseguir millorar la comunicació entre les famílies i la comunitat educativa.

S’han treballat aspectes diversos, com les presentacions, el sistema educatiu, el material escolar, les maneres de comunicar-se amb l’escola o els menús del menjador, i s’ha aprofitat per comentar informacions de l’escola (sortides, xerrades, campanya de donació de sang…).

En general el projecte ha tingut valoracions molt positives i s’aposta per realitzar una segona edició el proper curs oberta a tots els centres educatius del municipi.

Notícies relacionades

Dia Mundial del refugiat LLoret 2023
Participació i Ciutadania

Acte per les persones refugiades a Lloret

Lloret de Mar s’ha sumat el passat dimarts 20 de juny al dia mundial de les persones refugiades. Amb una ‘performance’ a la platja en què diferents persones es posaven a la pell del que…

Participació i Ciutadania

Xerrada a l’Institut de la Jonquera

El dimarts 7 de març vam entrar les aules de 2n d’ESO de l’Institut de La Jonquera. Des del mateix institut ens van fer la demanda per si podíem explicar la nostra tasca al territori…

Participació i Ciutadania

Concurs fotografia comunitària a Lloret de Mar

Lloret de Mar engega la segona edició del concurs de fotografia comunitària. El concurs vol donar visibilitat als actius de salut presents als barris del municipi, utilitzant la fotografia com a recurs per la presa…