Siner[GI]es 2019

21 d'octubre de 2019

Una de les tasques que la Fundació SER.Gi porta a terme, a part de realitzar diferents programes i accions per a millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats socials, és la voluntat de sensibilitzar la opinió pública i la societat en general.  Amb aquesta intenció organitzem des de fa tres anys el cicle d’activitats Siner[GI]es, que inclou, en cada edició, un seguit de diàlegs i activitats per reflexionar sobre un tema. En la primera edició, el 2016, es va debatre sobre identitat, diversitat i inclusió. El 2017 va ser dedicat a la complexitat i les contradiccions que comporten les fronteres i l’any passat ens vam centrar en qüestions al voltant de la realitat quotidiana en situacions d’opressió. Enguany, en la quarta edició del cicles, volem posar a sobre la taula les expressions de gènere a la nostra societat i en les diverses cultures.

De la mà del Protesta, Festival Internacional de Cinema de Crítica Social, que es celebra a Vic del 18 al 26 d’octubre, oferim dues sessions complementàries a Girona per reflexionar sobre el gènere i els matisos que apareixen entre els dos únics models acceptats fins al moment i com s’expressen en diferents parts del nostre món.

Per una banda el dijous 14 de novembre a la tarda s’oferirà en exclusiva des del web de la Fundació, la PROJECCIÓ ONLINE de 3 documentals i 2 curtmetratges d’arreu del mon (Catalunya, Estat Espanyol, Iran, Xina i Geòrgia). Posteriorment, el divendres 29 de novembre al cinema TRUFFAUT, es projectarà la pel·lícula “RAFIKI” de Wanuri Kahiu (Kènia), que ens explica com dues noies estudiants de Nairobi hauran de triar entre l’amor i la seguretat davant una societat kenyana molt conservadora. En acabat es realitzarà un DEBAT conduït per persones expertes de l’associació ACATHI . Per accedir a l’activitat es sol·licitarà una aportació de 4€ anticipadament o de 5€ a guixeta que ajudarà a la Fundació SER.Gi a seguir treballant en els seus projectes socials.

La Fundació SER.Gi i porta més de 25 anys treballant la sensibilització al voltant de valors de la convivència, la diversitat i la inclusió social a Girona. Les nostres actuacions incideixen en l’autonomia de les persones, millorant les seves competències i habilitats socials, i aquest cicle, un any més, té el propòsit de generar espais de reflexió i diàleg, però també de presa de consciència i mobilització. Us hi esperem!

Més informació i inscripcions a:
fundaciosergi.org/esdeveniments/sinergies2019


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies