Actualitat / Notícies

Sensibilització del projecte Dones supervivents

Concert contra la violència masclista

Prop de 125 persones van assistir al concert contra la violència masclista i en favor del projecte d’habitatge social i acompanyament a Dones Supervivents, que vam realitzar el 24 de novembre al Teatre del Centre Cívic de Sant Narcís a Girona.

Vam gaudir i ballar d’un fantàstic concert del quintet de jazz Aya & The Jumpin Cats, perquè també hem de defensar l’alegria de viure, de saber-nos vives i en resistència. I així ho vam fer.

L’esdeveniment, organitzat conjuntament amb el Col·lectiu de Dones de Sant Narcís, va comptar també amb la participació de la comissió feminista de la Fundació SERGI, que va denunciar un cop més la violència masclista que pateixen les dones, posant l’accent en els 93 feminicidis i altres assassinats de dones comesos aquest 2023 a l’estat espanyol. També vam escoltar el testimoni d’una dona participant del projecte i Anna Ribas, tècnica de la fundació referent de dones supervivents, va explicar la metodologia i dades del projecte al territori. Actualment, acompanyem a 16 dones en diferents habitatges: 5 a Salt, 3 a Girona i, 8 a Figueres. L’habitatge és la porta a un futur tangible, malgrat les inseguretats i les pors, a una vida plena.

Des de SERGI creiem que cal apostar per aquelles directrius que generin el canvi, amb valentia, amb polítiques feministes, transversals i creatives, procuradores d’un futur que garanteixi les oportunitats a totes les dones.

Exposició itinerant i col·loqui a Figueres

L’exposició On habita la violència masclista segueix voltant des del 2022 per diferents espais de les comarques gironines, i recentment ha estat al Centre Cívic Pla de Plau i anteriorment a Figueres, a l’espai cultural LA CATE, on el dijous 23 de novembre es va realitzar una visita comentada de l’exposició amb Joan Aureli Martí, l’autor de les fotografies i una xerrada amb Mai Oltra (@entretallas), divulgadora i escriptora especialista amb trastorns alimentaris i els efectes de la imatge a les xarxes socials, qui va posar l’accent en la cosificació de les dones, una de les violències reflectides a la mostra.

Pel 2024 seguirem portant la mostra a on se’ns demani i de moment ja la tenim concretada durant el mes de març al Centre Cívic Joaquim Xirau de Figueres i al CAP del Remei de Vic pel novembre.

Notícies relacionades

Habitatge social

Un miler d’expedients tramitats a Lloret

Durant aquesta passada setmana les companyes del servei d’habitatge de Lloret de Mar han enllestit la tramitació d’aproximadament un miler d’expedients de prestacions econòmiques per al pagament del lloguer per aquest 2023. Són ajudes destinades…

Habitatge social

Parlem del projecte ReHabitem a Catalunya Ràdio

Part dels habitatges que aconseguim amb el projecte ReHabitem es destinaran a acollir-hi dones supervivents a la violència masclista. N’hem parlat al programa Catalunya al Dia de Catalunya Ràdio. Si tens un habitatge que ara no…