Aquest dijous 22 de novembre a les 18.00 h, a l’auditori de la Biblioteca Carles Rahola tindrà lloc el diàleg “Discriminacions quotidianes” dins el cicle “Siner[GI]es. Relats de la quotidianitat en moviment”.
L’activitat comptarà amb la presència de la Jessenia Lagos, membre de l’Associació social cultural de Hondureños en Girona, i en Daniel Litvak, Responsable del Sector Càrnic i Comunicació CCOO d’Indústria de Girona, que parlaran de la precarització de determinats sectors laborals que moltes vegades estan silenciats i que comencen a mobilitzar-se. El diàleg estarà dinamitzat per Mònica Tarradellas, advocada i activista. La intenció del diàleg és donar veu en primera persona de les situacions de discriminació i visibilitzar realitats d’explotació normalitzades.
Jessenia Lagos, de nacionalitat hondurenya va arribar a Girona fa gairebé 3 anys. De formació psicòloga sempre ha estat implicada en moviments per el drets humans al seu país. Aquí treballa com a servei domèstic i cures a persones dependents. També forma part de l’Associació Social Cultural de Hondureños de Girona
Daniel Litvak, de nacionalitat argentina i exdirigent sindical de la banca privada en el seu país d’origen. En els darrers anys treballa en el sector càrnic a la comarca de la garrotxa i es dirigent sindical de CCOO.
Exsecretari general de l’antic sindicat intercomarcal d’agroalimentària de Girona i responsable del local comarcal de la garrotxa. Actualment en el sindicat intercomarcal de industria gironina amb les responsabilitats de la secretària de comunicació i el sector càrnic de Girona.
Properes activitats del cicle
El 29 de novembre el diàleg “Qüestionant la realitat quotidiana” al volant de la novel·la Crímenes de hambre. L’últim dia, el diumenge 2 de desembre, el cicle torna al gènere teatral amb “La Negra” de la companyia La Troupe de la Concòrdia a l’Espai 10 de la Coma Cros a les 12.00 h.
Els dies 10 i 11 de març, no et perdis la Jornada Anual d’Educació 360. Reflexionarem, compartirem i aprendrem de les experiències de comunitats que s’han reinventat i han treballat col·laborativament amb els seus entorns per convertir les dificultats en oportunitats per sostenir una educació ampliada per a tothom.
Un 72% de les famílies ateses des de la Fundació SER.GI per qüestions d’habitatge no poden fer front al pagament del lloguer. Si bé el 2019, eren un 48,5%, aquest 2020 s’ha incrementat en un 25%. No només la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus aboca a moltes famílies a la morositat. També […]
El passat 11 de gener vam iniciar les sessions de primera acollida que s’ofereix a les persones que arriben a viure a la ciutat de Girona. En aquesta edició hi participen persones d’entre 19 i 45 anys, principalment joves fins a 25 anys provinents de diverses nacionalitats com Marroc, Nicaragua, Costa de Marfil i sobretot […]