Actualitat / Notícies

Conferència per parlar sobre la relació entre escola i família

Amb el títol “Refer la confiança entre l’escola i les famílies”, Jordi Collet, professor de sociologia de l’educació de la Universitat de Vic, va pronunciar el dimecres 3 de febrer una conferència a la Casa de Cultura de Girona a la que van assistir una cinquantena de persones.

L’acte, que vam organitzar des de la Fundació SER.GI, va incidir en la importància que té la família en els resultats escolars dels alumnes i la necessitat que l’escola defineixi una estratègia per aconseguir una bona relació amb elles. Per Jordi Collet aquesta nova “gramàtica escolar” ha de cercar una major proximitat amb els pares, permetent entrades flexibles, implicant-los directament en la docència, deixant que puguin entrar molt més a l’escola, i en definitiva fent-la més permeable a l’entorn i al context familiar.

Aquestes mesures estan encaminades a refer una confiança, que en determinats casos s’ha perdut. El ponent afirma que l’escola sovint culpa les famílies de la seva poca implicació, i les famílies per contra recelen de la tasca educativa dels centres. Per Collet la pregunta és “com passar d’un model on poques famílies i pocs mestres ho fan tot, a un model on moltes famílies i mestres fan quelcom”.

Des de la Fundació ja vam organitzar fa més d’un mes una trobada amb mestres i professors, mares i pares, i agents comunitaris que treballen en aquest camp, per tal d’iniciar un debat i reflexionar-hi. La nostra voluntat és seguir treballant aquesta temàtica ja que es constata que és un àmbit clau per al bon funcionament del sistema educatiu.

Al finalitzar la conferència, Albert Quintana, vicepresident de la Fundació SER.GI, va conduir una tertúlia entre els assistents, on les múltiples intervencions van aportar experiències reals per contrastar les tesis exposades.

Notícies relacionades

Fundació

Presentem la Memòria 2022

L’entitat ha atès a 17.992 persones, impulsat 33 projectes socials repartits en 52 poblacions de les comarques gironines, i ha fet seguiment de 795 habitatges que acullen persones i famílies en risc d’exclusió. L’acció i…

Jormada SERGI
Fundació

Nova Jornada SERGI

El passat 16 de desembre vam celebrar la Jornada SERGI d’hivern, una trobada que fem de manera semestral tot l’equip de l’entitat. Com en cada trobada, un grup de persones voluntàries s’encarreguen de preparar les…