Conferència per parlar sobre la relació entre escola i família

3 de febrer de 2010

Amb el títol “Refer la confiança entre l’escola i les famílies”, Jordi Collet, professor de sociologia de l’educació de la Universitat de Vic, va pronunciar el dimecres 3 de febrer una conferència a la Casa de Cultura de Girona a la que van assistir una cinquantena de persones.

L’acte, que vam organitzar des de la Fundació SER.GI, va incidir en la importància que té la família en els resultats escolars dels alumnes i la necessitat que l’escola defineixi una estratègia per aconseguir una bona relació amb elles. Per Jordi Collet aquesta nova “gramàtica escolar” ha de cercar una major proximitat amb els pares, permetent entrades flexibles, implicant-los directament en la docència, deixant que puguin entrar molt més a l’escola, i en definitiva fent-la més permeable a l’entorn i al context familiar.

Aquestes mesures estan encaminades a refer una confiança, que en determinats casos s’ha perdut. El ponent afirma que l’escola sovint culpa les famílies de la seva poca implicació, i les famílies per contra recelen de la tasca educativa dels centres. Per Collet la pregunta és “com passar d’un model on poques famílies i pocs mestres ho fan tot, a un model on moltes famílies i mestres fan quelcom”.

Des de la Fundació ja vam organitzar fa més d’un mes una trobada amb mestres i professors, mares i pares, i agents comunitaris que treballen en aquest camp, per tal d’iniciar un debat i reflexionar-hi. La nostra voluntat és seguir treballant aquesta temàtica ja que es constata que és un àmbit clau per al bon funcionament del sistema educatiu.

Al finalitzar la conferència, Albert Quintana, vicepresident de la Fundació SER.GI, va conduir una tertúlia entre els assistents, on les múltiples intervencions van aportar experiències reals per contrastar les tesis exposades.


Pl. Lluís Companys, 12
17003 Girona
Tel. +34 972 213 050 · Fax. +34 972 213 717
info@fundaciosergi.org
Localització i contacte Avís legal | Política de privacitat i cookies