Actualitat / Notícies

PRIMERA EDICIÓ DEL SEGON MÒDUL del curs “L'acollida sociolingüística de persones nouvingudes”

Ja fa temps que Catalunya ha esdevingut una terra on s’han establert persones d’orígens diversos. Algunes d’elles, entre altres necessitats, presenten analfabetisme o falta de competències comunicatives orals en llengua catalana. Aquests últims anys de crisi han posat de manifest, encara més, les mancances formatives que pateixen algunes de les persones immigrades i les dificultats que els suposa a l’hora de trobar feina.

Des de fa bastant temps, diferents iniciatives públiques i d’àmbit social, han anat donant resposta a aquesta realitat. Donar accés a la formació més bàsica i ajudar a disminuir l’escletxa educativa que presenten les persones que han tingut menys possibilitats.

Atès que no existia una oferta formativa a les comarques gironines en aquest camp, al llarg d’aquest 2015, s’han dut a terme dues edicions del Mòdul 1 del curs “L’acollida sociolingüística de persones nouvingudes” amb la voluntat d’oferir una formació a les persones que treballen o col·laboren en entitats i institucions dedicades a l’acollida i a l’aprenentatge de segones llengües amb persones immigrades.

Ara us presentem la PRIMERA EDICIÓ DEL SEGON MÒDUL d’aquesta oferta formativa, després de l’èxit de la primera i segona edició del Mòdul 1, adreçat a persones, tant professionals com voluntàries, que treballen en l’acollida sociolingüística de les persones joves i adultes migrades, perquè tinguin una formació que els permeti ser més eficaces en la seva actuació.

Aquesta nova proposta formativa vol ser un punt de trobada entre la realitat a les aules de persones immigrades i la reflexió sobre l’ensenyament / aprenentatge, que ha esdevingut un espai d’intercanvi d’experiències. Es centra en les metodologies més adients per fer de l’aprenentatge de la llengua una eina pel coneixement de la nostra realitat, tenint en compte les profundes diferències de les persones que atenem des dels nostres serveis o institucions.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre tres entitats gironines que es dediquen a l’elaboració de materials, a la formació de professionals i a l’atenció de persones estrangeres: Càritas Diocesana de Girona, ACEFIR (Associació Catalana per a l’Educació, la Formació i la Recerca) i Fundació SER.GI.
El curs té el reconeixement de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Girona i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Curs amb un reconeixement acadèmic per part de la UdG d’1 crèdit.

Més informació a la web acollidasociolinguisticacas.blogspot.com.es

Notícies relacionades

Treball i Formació ACOL
Fundació

Treball i Formació ACOL

La Fundació SERGI valora molt positivament la participació en el programa “Treball i Formació”, concretament en la Línia ACOL, que permet la contractació de persones, regularitzant la seva situació administrativa. Actualment, des del 13/11/2023 hem pogut contractar una…

Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.
Fundació

Rememorant Pepo Delàs

Acte organitzat per Justícia i Pau de Girona en record de Pepo Delàs, pacifista, activista social i antic director de Justícia i Pau de Girona. Rememorant Pepo Delàs, un home de fortes conviccions.En el 25è…